Notícies

« Veure totes les notícies

EL SURO ATRAU A PROFESSIONALS INTERNACIONALS DEL DISSENY

12/12/2012

San Vicente de Alcántara, 12 de desembre de 2012.- La iniciativa Corchacçao, en la qual hi participa RETECORK a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, ha dut a terme un taller de disseny creatiu amb suro al Museu del Suro de San Vicente de Alcántara.

 

El taller ha pretès contribuir de manera pràctica a la introducció d’elements creatius i innovadors en dissenys de tota mena realitzats a partir d’aquest recurs natural i font de desenvolupament per un territori privilegiat i vinculat durant segles al suro.

 

ASECOR, entitat que lidera el projecte Corchacçao, pretén amb aquest espai aprofitar l’interès que desperta la devesa extremenya i els seus productes a professionals que aconsegueixen generar i col·locar al mercat tot tipus d’articles que combinen la tradició i la sostenibilitat de recursos naturals amb les tendències més avantguardistes en el món del disseny. D’aquesta manera, el suro natural diversifica els seus usos, aplicacions i aprofitaments, i fa més presents els valors d’un territori amb el que s’identifica de forma única i profitosa.

 

El moderador de l’activitat ha estat Martin Vicker, professional del disseny, d’origen anglès, amb més de vint anys d’experiència als sectors de la decoració, l’interiorisme i la comunicació visual i que s’acosta ara al suro i la devesa com a font inesgotable de la seva tasca. El taller ha estat dirigit al món de l’artesania i el disseny, empreses sureres i, de forma molt especial, a l’Associació de Disminuïts Intel·lectuals de San Vicente de Alcántara, ADISANVI, que en aquestes dates intensifica la fabricació i venda de productes decoratius realitzats amb suro.

 

Tal i com s’ha mencionat anteriorment, el projecte Corchacçao està liderat per ASECOR, Clúster del Suro d’Extremadura, amb la col·laboració d’APCOR, Associació Portuguesa del Suro i NERPOR, Associació Empresarial de Portalegre; i està finançat pel POCTEP (Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-Portugal).

« Veure totes les notícies