Notícies

« Veure totes les notícies

CORK PRESENTA L’ARBRE DEL DESITJOS MÉS SOSTENIBLE AL PASSEIG DE GRÀCIA DE BARCELONA

19/12/2012

Barcelona, 19 de desembre 2012. El destapament de vins i caves és una tradició associada a celebracions i festivitats, com per exemple el Nadal. I és que així ho demostra un estudi presentat per CORK, iniciativa que representa a totes les institucions i patronals sureres del país en la promoció del tap de suro, que revela que el 61% de la població catalana relaciona aquest fet a celebracions i moments de felicitat. Per aquest motiu, CORK ha volgut compartir aquest sentiment amb tots els ciutadans instal·lant al Passeig de Gràcia de Barcelona, concretament davant de l’accés al Palau Robert, entitat col·laboradora de la iniciativa, un arbre de Nadal sostenible fet amb ampolles de cava i adornat amb taps de suro.

 

 

Del dimecres 19 al diumenge 21 de desembre, l’arbre de 4 metres d’alçada que sostindrà com a fullatge 500 ampolles de cava il·luminades, acollirà els desitjos de centenars de persones que podran penjar el seu tap de suro amb els seus millors desitjos i propòsits per al 2013. L’arbre de Nadal de CORK busca promoure la consciència ecològica entre els ciutadans de Barcelona utilitzant productes de decoració biodegradables i reciclables. Per aquest motiu, la voluntat del vianants es penjarà en taps de vi i cava, un material totalment sostenible a la vegada que protagonista de la indústria surera.  

 

 

Grans personalitats que defensen la indústria surera i el tap d’aquest material ja s’han adherit a aquesta iniciativa sostenible, com és el cas del guardonat i internacionalment reconegut xef Ferran Adrià, qui ha deixat el següent missatge “Menjar bé alimenta l’ànima”.

 

 

Des de la iniciativa CORK i el col·lectiu surer hem volgut oferir als catalans la possibilitat de participar de l’experiència nadalenca més sostenible, i reforçar el missatge de la importància de la preservació del medi ambient. El Nadal és una de les èpoques on més vins i caves es consumeixen, motiu pel qual és vital donar a conèixer que el tap de suro és l’únic sistema de tapament 100% sostenible” comenta Manel Pretel, portaveu de CORK.  

  

Sobre Cork

Les entitats que lideren la iniciativa CORK a Espanya són: l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK); la Agrupación Sanvicenteña de Empresario del Corcho (ASECOR); l'Associació Portuguesa del Suro (APCOR); la Confederació Europea del Suro (C.E.Liège); l’Institut Català del Suro (ICSURO); el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal (IPROCOR); i la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK) en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

« Veure totes les notícies