Notícies

« Veure totes les notícies

SANTA MARIA DE LAMAS ACULL LA SEGONA TROBADA DE REDECOR

07/12/2012

Palafrugell, 7 de desembre de 2012.- Ahir va tenir lloc al Centre Tecnològic da Cortiça (CTCOR) a Santa Maria de Lamas, la segona trobada de REDECOR. L’acte va comptar amb interessants conferències sota el tema Cortiça – Ambiente e Cultura, entre les quals es va dur a terme la intervenció de la Câmara Municipal de Coruche (municipi que ostenta la Presidència de l’Assemblea de RETECORK), desenvolupada per Susana Cruz: Cortiça, lúdica e susentável.

 

D’altra banda, la trobada va permetre també definir l’activitat del pròxim any de REDECOR, ressaltant la tasca feta fins el moment: l’increment de membres, actualment al voltant de 1.700 contactes; el volum d’informació analitzat i difós (1.112 ressenyes enviades); i la creació d’una identitat pròpia, entre d’altres.

 

A la vegada, s’anuncià que les pròximes trobades anuals es celebraran a Coruche i a Oeiras, amb la col·laboració de la Câmara Municipal de Coruche i l’Institut Nacional de Investigaçâo Agrária e Veterinária, respectivament.

 

Cal destacar també que les presentacions van estar relacionades amb el tracte que es va donar al suro al Parlament de Portugal al segle XIX, es van abordar aspectes com la biodiversitat de la devesa, la petjada ecològica i la seva relació amb el suro, la interacció entre aquest material i la indústria del vi al llarg dels anys i inclús les formes d’explotació lúdica i sostenible d’aquest tipus de formació.

 

Ja per finalitzar, es valorà la feina de recerca que ha realitzat la Xarxa per ser capaç de construir una llista d’entitats i contactes relacionats amb l’alzina surera, la devesa i el suro, que pot ser de gran utilitat pel sector.

« Veure totes les notícies