Notícies

« Veure totes les notícies

LLUM VERDA PER LA RECOLLIDA I RECICLATGE DE TAPS DE SURO A FRANÇA

07/12/2012

Palafrugell, 7 de desembre de 2012.- Gairbé mig centenar de persones es van reunir ahir al petit Tinc Set, el càlid Bistrot de Pays del municipi de Los Masos, para assistir al llançament i presentació de la campanya de recollida i reciclatge de taps de suro. En aquesta iniciativa participen el Conseil Général des Pyrénées-Orientales, l’Institut Méditerranéen du Liège i la cadena Bistrot de Pays, amb més de quaranta establiments al llarg de tot el deparment.

 

Hermeline Malherbe, Presidenta del Conseil Général, ha destacat la voluntat de l’entitat a la que representa, juntament amb els seus socis al projecte, de millorar la imatge del tap de suro com un material 100% natural, a més de mostrar com la seva producció és totalment sostenible i més beneficiosa que la dels taps sintètics o d’alumini.  

 

Per la seva banda, Jacques Arnaudiès explicà el procés i objectiu de la campanya: “Es tracta d’iniciar, desenvolupar i que perduri al temps una xarxa de recollida i reciclatge de taps de suro. Aquesta innovadora iniciativa i exemplar mai ha estat potenciada a nivell de departament, quan des d’un bon principi, és d’una coherència absoluta.”

 

 

En un primer moment, els punts de recollida es centraran als Bistrot de Pays, els quals seran ampliats poc a poc i seleccionats en funció de la freqüència de públic, tipus, etc., per exemple: botigues de vins, ajuntaments i instal·lacions públiques, associacions... Les urnes que s’utilitzaran són de cartró reciclat i de 10 litres de capacitat.

 

Els fons recol·lectats seran reinvertits en projectes col·lectius de plantació d’alzines sureres a finques agrícoles del departament. Per cada 5.000 taps es replantarà una alzina.

« Veure totes les notícies