Notícies

« Veure totes les notícies

L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS. RECULL LES CARACTERÍSTIQUES DE LA SUREDA DES D’UN PUNT DE VISTA TÈCNIC I PAISATGÍSTIC

04/02/2013

Palafrugell, 4 de febrer de 2013.- Fins al 14 d’abril, el Museu del Suro de Palafrugell acull, a la Sala Manufactures d’exposicions temporals, l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, produïda per RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers.

 

L’exposició, que consta de 41 plafons, a partir d’una introducció que defineix les característiques de la sureda des d’un punt de vista tècnic i paisatgístic, s’estructura en relació a les sis comunitats que formen part del projecte Territoris Surers: Andalusia, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Extremadura. Les fotografies, de Lluís Català, mostren els diferents tipus de paisatges, des de les deveses del sud d’Espanya fins les gairebé selves del nord de Catalunya, i tots ells amb un denominador comú, l’alzina surera.

 

Les imatges es complementen amb diversos textos escrits per persones implicades en el món surer de cada territori, de caràcter tècnic i vivencial. Aquesta combinació aprofundeix en la visió d’un paisatge únic de la conca mediterrània, la sureda.

 

Aquesta exposició fotogràfica s’emmarca en el projecte pilot Territoris Surers. El suro i els paisatges surers com a base del desenvolupament sostenible en zones rurals, liderat per RETECORK i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. El projecte Territoris Surers pretén ajudar a consolidar la singularitat i identitat pròpia dels municipis amb presència d’aquest sector i fer d’això un nou element de desenvolupament rural; i és en el marc d’aquesta exposició itinerant que busca difondre la cultura i l’etnografia del suro associades als municipis surers i la seva diversitat paisatgística.

 

L’acte d’inauguració va anar a càrrec del Dr. Carles Barriocanal, Doctor en Geografia i professor associat al Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, que va estar acompanyat de Lluís Català, autor de les fotografies, Lluís Medir, President de la Comissió Executiva de RETECORK i Juli Fernández, Alcalde de Palafrugell.

« Veure totes les notícies