Notícies

« Veure totes les notícies

EL CONCURS GIROVÍ ES COMPROMET AMB EL RECICLATGE DELS TAPS DE SURO

11/03/2013

Girona, 11 de març de 2013. El concurs Giroví va celebrar dissabte la seva divuitena edició al Casino de Girona, la qual va comptar amb la participació de més de 200 tastadors experts, col·lectius hostalers, enòlegs, sommeliers i personalitats del món surer. Un any més, l’Institut Català del Suro va ser col·laborador i, enguany, s’hi va sumar la Xarxa Europea de Territoris Surers, RETECORK, fent difusió de la campanya RECICORK, en el marc del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

 

El concurs va ser organitzat per l’Escola de Mestres Tastavins del Gironès i l’ICSuro va col·laborar amb la decoració de la sala i els materials promocionals. A més, aquest any es van incorporar uns contenidors per reciclar els taps de suro de les ampolles que es van obrir durant el tast, així com tots els materials que promouen la campanya a través de RETECORK.

 

La taula notarial encarregada de donar fe de la imparcialitat del concurs estava formada per: Marta Madrenas, 2a Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Girona; Ferran Vila, President dels Sommeliers de Girona; Josep Maria Solé, representant de l’Associació d’Hostalatge de La Garrotxa; Josep Baeta, sommelier i President del Gremi de Restauració de Sant Cugat del Vallès; Joaquin Caula, Vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona; Joaquim Gay, President de la Patronal Catalana Foment de Treball, Josep Blanch, President de la D.O. Empordà; Francesc Jiménez, President d’AECORK i membre de la junta directiva de l’ICSuro; i Guillem Genover, representant de RETECORK.

 

En el concurs van participar totes les Denominacions d’Origen catalanes i els guardons van ser les “medalles” d’or, argent i bronze per a cada categoria (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, blanc chardonnay, rosats, negres joves, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats) que es van atorgar respectivament als millors vins i caves classificats a cada jurat. Així mateix, també es van atorgar els guardons “Fulles de Girona”, or, argent i bronze, per cada categoria, als tres primers vins i caves classificats, tot fent recompte de tots els jurats participants, i que han estat elaborats a les comarques gironines.

« Veure totes les notícies