Notícies

« Veure totes les notícies

VALLFORMOSA ES COMPROMET AMB EL SURO

03/04/2013

Vilobí del Penedès, 3 d’abril de 2013.- Aquest mateix matí s’ha signat un conveni de col·laboració per la promoció del suro, els seus valors ambientals i el reciclatge de taps de suro entre Vallformosa, RETECORK i l’Institut Català del Suro.

 

Vallformosa és una empresa sensibilitzada amb el medi i proactiva en la millora de la gestió mediambiental derivada de la seva activitat. De fet, va ser pionera en la implantació de mesures mediambientals essent una de les primeres empreses del sector en instal·lar una depuradora biològica pròpia pel tractament de les aigües residuals, amb la finalitat de combatre el major impacte que una empresa com la seva podia provocar: la contaminació de l’aigua.

 

En aquest cas, dona un pas més aliant-se amb entitats de referència del sector surer, un sector responsable i respectuós amb el medi ambient. Com a dada simbòlica, en referència a les emissions de CO2, si tenim en compte tot el cicle de vida d’un tap de suro, ens adonem de que la seva producció ajuda a retenir diòxid de carboni. És a dir, la quantitat que s’emet en el procés industrial es veu totalment compensada per la que l’alzina surera fixa. S’ha calculat que un tap de suro fixa el doble del seu pes en CO2.

 

A més, aquest producte és totalment reciclable. Els taps de suro són reabsorbits per la indústria surera dedicada a altres aplicacions del material com poden ser a la construcció; i, en definitiva, aquest és l’objecte del compromís signat.

 

D’aquesta manera, Vallformosa es compromet a recollir i emmagatzemar tots els taps de suro utilitzats a nivell intern per, posteriorment, lliurar-los a RETECORK, adherint-se així a la campanya de reciclatge que impulsa la Xarxa en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. Alhora, s’estableix també com a un nou punt de recollida de taps de suro aprofitant el ventall d’activitats relacionades amb el món del vi, les quals ofereixen als visitants poder descobrir la seva cultura i conèixer de forma amena el procés d’elaboració de vins i caves.

 

Per la seva banda, RETECORK es compromet a seguir treballant pel desenvolupament econòmic i social de les zones rurals trobant en el suro l’element idoni; i l’Institut Català del Suro adopta el compromís de continuar potenciant l’activitat de recerca i desenvolupament i de formar i assessorar els prescriptors claus sobre els valors del tap de suro.

« Veure totes les notícies