Notícies

« Veure totes les notícies

ALS RESTAURANTS, TAMBÉ CARTA DE TAPS DE SURO

08/05/2013

Ciudad Real, 8 de maig de 2013.- El passat 7 de maig, en el marc de l’Assemblea General dels Sumillers, a la Fira Nacional del Vi de Ciudad Real, FENAVIN 2013, 19 LíNEAS presentà la campanya de promocióAls restaurants, també carta de taps de suro”.

 

La presentació va anar a càrrec del president de l’Acadèmia Andalusa de Gastronomia i Turisme, Fernando Huidobro Rein i el president de l’Associació de Sumillers d’Andalusia, Rafael Bellido.

 

La campanya de promoció  distribuirà entre els 1.000 restaurants més prestigiosos d’Espanya –estrelles Michelin- una carta de taps de suro on es mostren els diferents taps existents, explicant de forma clara i senzilla les seves característiques tècniques i la seva idoneïtat per a cada tipus de vi.

 

Aquesta campanya de promoció del tap de suro contribuirà a difondre, entre els professionals sumillers i entre els comensals, els valors ambientals del suro, el seu patrimoni cultural i els beneficis econòmics que genera.

 

“L’aportació del sumiller pot ser brutal. Podem afavorir molt a la devesa, a la indústria surera i a nosaltres mateixos com a sumillers, ampliant els nostres coneixements sobre un producte que portem destapant molt de temps i sobre el que desconeixíem gairebé tot”, assegurà Rafael Bellido durant la seva intervenció.

 

Per la seva banda, Fernando Huidobro, qualificà al sumiller com l’aliat perfecte. “Vosaltres, els sumillers, heu de traslladar al comensal la importancia del suro. Sou els que millor podeu conscienciar a la gent sobre els valors d’aquest producte”, explicà.

 

A l’acte de presentació va destacar també la intervenció del president de la Confederació Europea del Suro, C.E. Liège, Enric Vigas, qui va traslladar als sumillers la importància del suro “no només per la devesa i la sureda, sinó per la qualitat del producte, que garanteix la seva idoneïtat per tapar tot tipus de vins”.

 

El director de l’Institut Català del Suro, ICSURO, Manel Pretel, va recordar l’acord de col·laboració signat el 2010 a San Sebastià entre la Unió d’Associacions Espanyoles de Sumillers, l’Acadèmia de Sumilleria, el Màster Sumiller d’Espanya, RETECORK i l’ICSURO. “Recolzem aquesta iniciativa ja que el binomi suro-vi necessita també al sumiller, que és qui arriba directament al comensal” –declara.

 

Alguns dels restaurants col·laboradors són: Sergi Arola (Madrid); La Mojigata (Sevilla); Caelis (Barcelona); El Xampanyet (Barcelona); Freixá Tradició (Barcelona); Mas Torrent (Girona);  El Miramar (Girona);  El Marangels (Girona); El Pati Verd (Girona);  Mas Pau (Girona); Banyeta (Girona); Burladero (Sevilla); Abades Triana (Sevilla);  Oriza (Sevilla); José Vicente (Aracena); Montecruz (Aracena); El Faro (Cádiz); Aldebarán (Badajoz); Branka (San Sebastián); Yayodaporta (Cambados); As Garzas (A Coruña); Maruja Limón (Vigo); El Quijote (Santiago de Compostela); Casa Marcelo (Santiago de Compostela); Mesón Egües (Logroño); Puerta 23 (Santander); La Perla de Castilla (Valladolid); Ramirós (Valladolid); Serrano (Astorga); Cocinandos (León); Torre de Sande (Cáceres); El Figón de Eustaquio (Cáceres); Madruelo (Cáceres); Bal D’onsena (Zaragoza); Tendido 6 (Jerez de la Frontera); y Serrano (León).

 

 

Patrocinadors y col·laboradors  

El projecte es du a terme amb el patrocini de la iniciativa CORK i de la Conselleria d’Agricultura, Pesa i Medi Ambient d’Andalusia. Compta també amb la col·laboració d’Amorim, Montilla-Moriles Denominació d’Origen, Corcho del País S.A., DIAM, Ebrocork, Francisco Oller, FSC, Gruart la Mancha, Torrent Miranda, J.M Gobillard er Fils, J. Vigas S.A., PEFC, Promacor, Subertap S.A., UAES i la gentilesa de Jamones Lazo.

 

Les entitats que lideren la iniciativa CORK a Espanya són: l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK); la Agrupación Sanvicenteña de Empresarios del Corcho (ASECOR); l’Associació Portuguesa de Suro (APCOR); la Confederació Europea del Suro (C.E. Liège); l’Institut Català del Suro (ICSURO); el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal (IPROCOR) i la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK).

« Veure totes les notícies