Notícies

« Veure totes les notícies

TORNA LA FESTA DE LA PELA DEL SURO, A LLOFRIU, PROPOSANT UNA JORNADA DE LLEURE I DE DIFUSIÓ DELS VALORS FORESTALS

22/05/2013

Palafrugell, 22 de maig de 2013.- La XI Festa de la Pela del Suro de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà), tindrà lloc el proper dissabte 22 de juny amb un ampli i variat programa d’activitats que ocuparan tota la jornada. Està organitzada per l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, l’Ajuntament de Palafrugell, el Museu del Suro i RETECORK (en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER).

 

La festa és una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori com és la pela del suro. Al seu voltant es proposa tota una sèrie d’activitats que relacionen el medi natural amb els sectors patrimonial, industrial, cultural i turístic.

 

L’activitat central és la demostració de com s’efectua la pela del suro, que es realitzarà durant tot el dia (de 10h a 13h i de 17h a 19h) en un bosc de sureda proper al nucli de Llofriu. La resta d’activitats, que s’allargaran durant tot el dia, s’efectuaran al Centre Cultural Bassa Rocas i al seu entorn, oferint diverses propostes destinades a tots els públics, des de tallers per a la mainada, a demostracions artesanes, rutes, xerrades, grups d’animació...

 

Entre les activitats destacades hi ha la xerrada Catalunya, país de boscos, país de sureda (18.00h), a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Mediambientals; i la taula rodona Nou model de gestió sostenible dels espais naturals surers (19.30h), organitzada per l’Institut Català del Suro, amb la participació de Martí Boada (UAB), Carles M. Gasol (Inèdit-Innovació), Oriol Armet (Consorci de les Gavarres) i Manel Pretel (Institut Català del Suro).

 

També cal destacar la Mostra de Vi de les Gavarres amb la participació dels cellers: Brugarol (Palamós), Can Sais (Vall-llobrega), Castell de Calonge (Calonge), Fondils (Calonge), Mas Mont (Calonge) i Mas Patiràs (Fonteta).

 

L’exposició Arbres-escultures, de Mathis Collins, es farà a la mateixa sureda amb materials confeccionats als tallers del Museu del Suro. També s’hi ofereix un mercat artesanal, una caminada per l’entorn natural de Llofriu i una passejada literària pel casc antic de la població.

 

La festa ofereix al visitant la possibilitat de gaudir d’un dinar popular (14.00h) i també d’una botifarrada (21.30h) que anirà acompanyada d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup Empordanet, que servirà com a cloenda de la jornada.

« Veure totes les notícies