Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK SEGUEIX LA SEVA TASCA POLÍTICA REUNINT-SE AMB EL DIRECTOR GENERAL DE MEDI NATURAL DE LA JUNTA D’ANDALUSIA

05/06/2013

Palafrugell, 5 de juny de 2013.-Una representació de RETECORK, encapçalada pel President i el Vicepresident de la Comissió Executiva de la Xarxa, Dionísio Simão Mendes i Guillem Genover, respectivament, va mantenir una trobada amb Javier Madrid, Director General de Gestió del Medi Natural, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia. Luis Romero, President del GDR de Los Alcornocales també va ser-hi present en qualitat de representant de l’entitat pel conjunt del territori andalús.

 

Entre els temes fonamentals que es van exposar, es tractà la necessitat d’enfortir i estendre la Xarxa a Andalusia, concretament la presència d’entitats vinculades a territoris surers: grups de desenvolupament rural, municipis, diputacions provincials, etc. i pel que es pretén comptar amb la col·laboració de la Conselleria.

 

Entre altres assumptes, es va plantejar la possibilitat d’integració de l’administració andalusa a la Xarxa a través de l’organisme que estimin adequat. També es van analitzar altres línies de col·laboració amb la finalitat de potenciar la Suberoteca d’Andalusia, situada a Alcalá de los Gazules, a més de la possibilitat de comptar amb l’experiència de l’administració andalusa en la gestió de la Reserva de la Biosfera Intercontinental del Mediterrani Andalusia - Marroc (RBIM), donat que els territoris englobats dins la mateixa són precisament territoris eminentment surers, amb les perspectives que d’això es desprenen.

 

Tant el President de la Comissió Executiva de RETECORK com el President del GDR de Los Alcornocales van agrair la predisposició de Javier Madrid per continuar analitzant les diferents línies de col·laboració entre ambdues entitats, emplaçant-se a pròximes trobades on la Conselleria ja ha previst comptar amb l’experiència de RETECORK en matèria de cooperació entre els territoris surers.

 

D’altra banda, a la reunió mantinguda amb el Sr. Jorge Romero, Alcalde de Los Barrios, el Regidor de Medi Ambient i Desenvolupament i altres tècnics del municipi, s’han presentant els nous càrrecs de govern de la Xarxa.

 

Durant aquest reunió s’han conegut els detalls dels principals temes tractats a l’última Assemblea General, celebrada al municipi extremeny de San Vicente de Alcántara, el passat mes d’abril, on es va establir la nova composició dels òrgans directius i executius de l’associació i les principals directrius que orientaran les propostes i activitats de l’entitat en els pròxims anys.

 

Romero ha transmès a la delegació de RETECORK el seu compromís amb els objectius de l’associació: El sector del suro és molt important al municipi, en el que més de les seves tres quartes parts es troben al Parc Natural Los Alcornocales, i són moltes i de gran importància, les finques sureres de Los Barrios.

 

L’Alcalde ha defensat una visió integrada del bosc de sureda en el que conservació i desenvolupament vagin donats de la mà, on es realitzi una gestió sostenible mediambiental, econòmicament i social, i es converteixi en una eina important a l’hora d’enfrontar la crisi que ens afecta.

 

Un dels punts de col·laboració entre les dues entitats més immediats serà l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, emmarcada en el projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. Aquesta mostra té prevsit arribar a Los Barrios la pròxima tardor, i pretén ser una cita important per a la divulgació dels valors de la sureda.

« Veure totes les notícies