Notícies

« Veure totes les notícies

EL MUNICIPI DE CORUCHE CELEBRA LA CINQUENA EDICIÓ DE FICOR – FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

27/05/2013

Palafrugell, 27 de maig de 2013.- Ahir mateix tancà les seves portes la cinquena edició de FICOR – Feira Internacional da Cortiça, a Coruche (Portugal). Las temàtiques científica, empresarial i d’oci que conformen la fira han aconseguit reunir en aquest esdeveniment un públic heterogeni i, al mateix temps, coherent amb l’esperit sostenible de la fira.

 

La dinàmica que el municipi ha adoptat amb el sector surer a través de diferents activitats que es congreguen en una estratègia de desenvolupament local, sectorial i ambiental, a la qual se li atribueix l’eslògan Coruche, Capital Mundial da Cortiça, té el seu màxim exponent anual amb l’organització de FICOR. Coruche és el major productor mundial de suro; al municipi es produeixen 5 milions de taps de suro al dia.

 

Aquest any, un dels temes principals de la fira ha estat l’Aigua, d’acord amb el que han anunciat les Nacions Unides, que en aquest àmbit, han designat l’any 2013 com l’Any Internacional de Cooperació per l’Agua. D’aquesta manera, es pretén destacar la importància dels boscos de sureda per la conservació del sòl, la regularització del cicle hidrològic i la qualitat de l’aigua.

 

FICOR ha adquirit encara més rellevància amb la institució de l’alzina surera com l’Arbre Nacional de Portugal, una petició duta a terme per les associacions ambientals Transumância i Natureza e Árvores de Portugal. L’objectiu d’aquest decret és valoritzar i protegir cada cop més l’alzina surera i despertar a la població la importància que té aquest arbre a nivell nacional i mundial. Aquest és també un objectiu del municipi de Coruche, que ha organitzat les diferents edicions de FICOR i altres diverses accions de divulgació i promoció del suro a tot el país i al llarg de tot l’any.

 

Durant la 5a edició de FICOR, s’han realitzat conferències i debats de caràcter científic dins de les temàtiques d’innovació i nous emprenedors, desenvolupament sostenible i protecció ambinetal i gastronomia i tradició, més dirigides a professionals del sector. Però en aquesta ocasió, les jornades també han tingut un caràcter lúdic amb la intenció d’arribar a tothom i sensibilitzar a la població de la importància i potencialitat del suro. Música, cates de vins, activitats a l’aire lliure, són algunes de les activitats que han pogut descobrir els visitants. No oblidem que Coruche Fashion Cork és sempre un dels punts àlgids de la fira, on s’hi van passejar vàries figures públiques de la moda i televisió i el suro va ser el principal protagonista.

 

En el marc de FICOR, es celebrà una Comissió Executiva i Assemblea General de RETECORK, ambdues extraordinàries, degut al canvi d’òrgans de govern que va tenir lloc a l’Assemblea celebrada el passat mes d’abril a San Vicente de Alcántara (Extremadura). Actualment, el Sr. Dionísio Simão Mendes, Alcalde de Coruche, ostenta la Presidència Executiva de la Xarxa; i el Sr. Andrés Hernáiz de Sixte, Alcalde de San Vicente de Alcántara, la Presidència de l’Assemblea General.

« Veure totes les notícies