Notícies

« Veure totes les notícies

EL CENTRE GUADALINFO DE CORTES DE LA FORNTERA ORGANITZA LES I JORNADES CORCHO VIRGEN DEL ALCORNOCAL

01/07/2013

Palafrugell, 1 de juliol de 2013.- El passat 29 de juny, van tenir lloc les I Jornades Corcho Virgen del Alcornocal al municipi de Cortes de la Frontera (Màlaga). Les jornades han estat organitzades per Guadalinfo, xarxa amb una àmplia implantació territorial i que genera projectes innovadors de base ciutadana en camps com turisme, ocupació, capacitació, medi ambient, sostenibilitat, etc.

 

L’objectiu principal de l’esdeveniment ha estat promocionar i posar en valor el suro com a recurs natural a territori surer.

 

A les jornades han assistit més de trenta persones interessades en el projecte i les conclusions han resultat molt interessants per la implicació, participació i col·laboració tant dels agents com de les persones que assistiren a les mateixes.

 

La participació de RETECORK, la qual s’emmarca en el projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, es va centrar en la presentació de la publicació Creació de producte turístic a territori surer, la qual pretén ser una guia ràpida i eficaç dirigida a tots aquells agents vinculats a l’hostaleria i/o turisme per la creació de productes turístics atractius i sostenibles dirigits a aquells visitants que desitgen conèixer la realitat del sector surer, ajudant així al desenvolupament local d’aquests municipis.

 

Les jornades han tingut una gran repercussió a través de les xarxes socials, on es seguirà compartint informació sobre el desenvolupament i les pròximes fites i activitats del projecte.

 

Corcho Virgen del Alcornocal és un projecte, impulsat per Guadalinfo, que pretén obtenir, gestionar i difondre el millor aprofitament del suro al Parc Natural de Los Alcornocales, així com la creació d’una associació surera per la defensa dels seus interessos.

 

El projecte neix per la necessitat de crear una cultura entorn al món del suro i un millor aprofitament d’aquesta matèria prima, ja que és la major font de riquesa d’aquests indrets. Per això es pretén crear un turisme relacionat amb el sector surer. Un elevat tant per cent de persones no saben d’on prové el suro i les avantatges i usos que té; d’aquesta manera aprendran d’on s’extreu aquest material, la importància per l’economia d’aquests municipis, allotjaments dels que poden disposar per la ruta turística pels municipis que composen el Parc Natural, visualitzaran testimonis dels veterans en l’art de l’extracció del suro de l’azina surera, etc. El projecte es centra en quatre eixos principals: empresaris i emprenedors; artesans surers; associacionisme surer i turisme a territori surer.

« Veure totes les notícies