Notícies

« Veure totes les notícies

AL MUNICIPI D’ESLIDA, AL PARC NATURAL DE LA SERRA D’ESPADÀ, ES RECULLEN IDEES, PROPOSTES I INICIATIVES PER LA PROMOCIÓ DEL SECTOR SURER

05/07/2013

Palafrugell, 5 de juliol de 2013.-  A través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, es pretenen buscar noves oportunitats pel sector surer a través de la diversificació econòmica, la fixació de la població, la creació de llocs de treball i la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquests municipis. És important transmetre també als propietaris de suredes els beneficis d’una gestió sostenible d’aquests boscos i conscienciar a la ciutadania de la importància del consum de productes de suro.

 

És per aquesta raó que RETECORK ha anat realitzant pels diferents territoris surers vinculats al projecte, a 6 comunitats autònomes, tallers participatius per detectar i pal·liar les amenaces i debilitats i, entre tots, potenciar les fortaleses i oportunitats del sector surer en cada realitat ambiental, cultural, social i econòmica d’aquests municipis.

 

Tot el terme municipal d’Eslida es troba localitzat al Parc Natural de la Serra d’Espadà. Aquest parc, situat als últims estreps del Sistema Ibèric, és un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana. La Serra d’Espadà és un gran massís muntanyós amb innumerables fonts, frescos barrancs i frondosos boscs de sureda. La superfície declarada com a parc ocupa unes 31.180 ha. Aquest fet el converteix en l’Espai Natural Protegit de major extensió de Castelló i el segon més extens de la Comunitat.

 

El Centre de Visitants i l’Oficina de Gestió del Parc Natural es troben a la localitat d’Eslida. Tots aquests fets fan que els agents socials i econòmics reunits en aquest taller participatiu, entre ells industrials surers, propietaris de cases rurals i comerços i representants polítics d’Eslida i del municipi veí d’Artana, siguin conscients del gran potencial turístic que alberguen.

 

D’aquesta manera, el taller es va centrar en consensuar l’anàlisi DAFO que havia realitzat prèviament RETECORK i l’estudi de l’oferta turística i dels mercats potencials d’aquests territoris, a través de la identificació dels principals operadors de turisme de naturalesa i de descoberta de territoris.

 

Posteriorment, es presentà el manual de bones pràctiques Creació de producte turístic a territori surer, el qual pretén ser una guia de recolzament per a gestors turístics locals (oficines de turisme, àrees de promoció econòmica, empreses d’allotjament o d’activitats recreatives al medi natural, productors agroalimentaris, etc.) perquè configurin ofertes atractives pels mercats emissors de turisme.

« Veure totes les notícies