Notícies

« Veure totes les notícies

MUELAS DEL PAN, MUNICIPI DE LA PROVÍNCIA DE ZAMORA, APOSTA PEL VALOR TURÍSTIC DE LA SEVA SUREDA

03/07/2013

Palafrugell, 3 de juliol de 2013.- El municipi de Muelas del Pan, a la província de Zamora, aposta pel desenvolupament sostenible i el valor turístic de la seva sureda. Per això, l’any 2010 es va adherir a RETECORK, la Xarxa Europea de Territoris Surers, la qual vetlla pels interessos de les col·lectivitats territorials amb presència del sector surer i treballa pel desenvolupament econòmic, social i ambiental d’aquestes poblacions.

 

Ahir, Luis Alberto Miguel Alonso, Alcalde del municipi, inaugurà l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. Aquesta mostra, a través de fotografies de tota la Península Ibèrica, des de les deveses extremenyes fins als boscs de sureda de Catalunya, i textos vivencials de les persones més arrelades al territori, pretén fer arribar a tot aquell visitant la riquesa i diversitat paisatgística d’aquest ecosistema i tota la cultura i patrimoni que s’amaga darrera.

 

L’exposició s’emmarca en el projecte Territoris Surers, desenvolupat per RETECORK i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, i podrà ser visitada del 3 al 30 de juliol a l’Edifici Sociocultural de Muelas del Pan, de 10h a 14h i de 17h a 19.30h; a partir del 6 d’agost i fins el 30 s’ubicarà al Centre d’Interpretació El Alcornocal, a Cerezal de Aliste, i estarà oberta al públic en el mateix horari que en la seva anterior ubicació.

 

Muelas del Pan està format per quatre nuclis que ocupen 7.226 hectàrees: Muelas del Pan, Ricobayo, Cerezal de Aliste i Villaflor. Aquests indrets ofereixen una gran varietat de paisatges, conseqüència de la diferent formació dels seus sòls. La flora dominant és la típica mediterrània, i a Cerezal, s’hi troba una important superfície de sureda, sense oblidar petits rodals en altres parts del terme. En aquests territoris, hi habiten el llop, la guineu, el porc senglar, el cabirol i els seus germans menors. També es poden contemplar àguiles, la cigonya negra i moltes altres aus, amfibis, etc.

 

El Centre d’Interpretació El Alcornocal és una de les últimes apostes pel turisme del municipi, reunint, en un mateix concepte, cultura i naturalesa. El centre ens apropa a la contemplació del que passem per alt: el món natural, amb el sofreral com a centre neuràlgic.

« Veure totes les notícies