Notícies

« Veure totes les notícies

LOS BARRIOS, A LA PROVÍNCIA DE CADIS, ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

11/09/2013

Palafrugell, 11 de setembre de 2013.- L’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. arriba al municipi de Los Barrios després de recórrer els territoris surers a nivell estatal, acostant als seus visitants els valors d’aquest recurs natural. L’Alcalde, Jorge Romero, inaugurà la mostra ahir al migdia, acompanyat per varis representants de l’Ajuntament així com veïns del municipi. Aquesta activitat s’emmarca a la programació de la regidoria de Turisme, Cultura i Festes de Los Barrios, i podrà ser visitada fins el 20 d’octubre, de dilluns a divendres, de 10h a 14h i de 18h a 20h.

 

L’exposició s’inicia amb una introducció a l’ecosistema de la sureda, únic a la conca mediterrània i, posteriorment, s’estructura en les 7 comunitats autònomes que acullen aquest paisatge: Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Extremadura.

 

Així, a través de fotografies de Lluís Català, es pot gaudir de la devesa extremenya o andalusa, o de les gairebé selves del nord de Catalunya, però tots ells amb un denominador comú: l’alzina surera. A més, les imatges es complementen amb visions de persones implicades al món surer de cada territori, gràcies a les quals, a través de textos, permeten endinsar-se a la realitat d’abans o a la situació actual.

 

Aquesta exposició fotogràfica s’emmarca en el projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. El projecte pretén ajudar a consolidar la singularitat i identitat pròpia dels municipis amb presència d’aquest sector i fer d’aquest un nou element de desenvolupament rural; i és en el marc d’aquesta exposició que busca difondre la cultura i etnografia del suro associades als municipis surers i la seva diversitat paisatgística.

 

La Xarxa Europea de Territoris Surers compta amb la col·laboració de Los Barrios des dels seus inicis el 2007, ja que aquest municipi és un dels socis fundadors, així com el major productor de suro de la província de Cadis.

« Veure totes les notícies