Notícies

« Veure totes les notícies

ELS MUNICIPIS DE LLAGOSTERA I MAUREILLAS-LAS-ILLAS APOSTEN PEL SURO COM A RECLAM DINS DELS SEUS ESDEVENIMENTS

14/10/2013

Palafrugell, 14 d’octubre de 2013.- El passat dissabte, RETECORK va participar a la Fira del Bolet de Llagostera a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. El bon temps ha animat a la gent a visitar l’onzena edició de la fira, arribant a 10.000 persones. Més de 100 parades van omplir durant tot el dia els carrers i places del nucli antic de Llagostera amb activitats, demostracions d’oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

 

Els actes han començat a les 10 del matí amb la inauguració a càrrec de l’Alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria i el regidor de Promoció Local, Ramon Soler. Hi han assistit diversos alcaldes i alcaldesses de municipis veïns com Tossa de Mar, Riudellots de la Selva, Campllong... així com el Vicepresident de la Comissió Executiva de RETECORK, Guillem Genover.

 

Aquesta iniciativa és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de Les Gavarres i el de l’Ardenya, ambdós espais plenament surers. La fira va néixer l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior.

 

Per completar l’oferta gastronòmica de la fira, fins al 3 de novembre, els restaurants del municipi celebren les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet, on s’ofereixen diversos menús amb aquest ingredient com a producte principal. Cal destacar que, enguany, Joan Roca, del Celler de Can Roca ha apadrinat la Fira del Bolet donant el tret de sortida a les campanyes gastronòmiques des del Pont de Pedra de Girona amb un acte on s’han repartit uns 200 tastets de bolets.

 

D’altra banda, al dia següent, la Xarxa també va estar present a la Jornada del Suro a Maureillas-las-Illas, un petit poble surer prop de la frontera amb Catalunya, a través de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Únic. Transfronterer. A través de fotografies i textos vivencials es descobreix la riquesa d’aquest territori i paisatge tot enriquint-nos amb la petjada que ha deixat el suro a la cultura i al patrimoni d’aquests municipis.

 

La jornada va ser inaugurada per l’Alcalde de Maureillas, André Bordaneil, i es va donar el tret de sortida amb una conferència a càrrec d’Albert Juanola, palafrugellenc que ha dedicat part de la seva vida laboral al sector surer, ja sigui lligat a empreses o a institucions com AECORK i C.E.Liège. Gairebé mig centenar de persones van poder conèixer de més a prop la indústria surera així com establir un interessant debat posteriorment.

 

Durant tota la jornada es va poder gaudir d’un ambient festiu al municipi amb parades, exhibicions, tasts, mercat, etc.

 

Foto: Fira del Bolet de Llagostera

« Veure totes les notícies