Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK PARTICIPA A JORNADES I FIRES DE FRANÇA I PORTUGAL

02/12/2013

Palafrugell, 2 de desembre de 2013.- Les Journées Techniques du Liège van tenir lloc al centre  Reverdi, entre Le Plan de la Tour i Grimaud. En aquesta trobada es van reunir totes les parts vinculades a la regeneració del suro i la sureda, fent coincidir experts d’Algèria, Marroc, Tunísia, Espanya, Portugal, Itàlia y França.

 

El suro ha estat treballat per milers de persones al voltant de tot el Mediterrani, però des de fa uns 50 anys, l’activitat ha decaigut i es troba avui, a aquesta regió francesa, gairebé moribunda. El seu abandonament, que ha repercutit també als boscos, deixant pas a incendis, ha significat un deteriorament a nivell paisatgístic i econòmic. Els experts són conscients de que és necessari recuperar aquesta economia ecològica i rentable i per això, una llarga tasca s’inicia per retrobar la qualitat perduda als esmentats boscos.

 

Amb aquest objectiu, l’associació regional Forêt Modèle Provences, ASL Suberaie Varoise i l’Institut Méditerranéen du Liège, han organitzat les Journées Techniques du Liège. Totes les intervencions han anat enfocades a presentar diverses tècniques de regeneració de sureda. Tècnics vinguts de totes les zones del Mediterrani han compartit les seves pròpies experiències i errades amb els seus homòlegs, promocionant així el coneixement comú i la tasca en xarxa per tornar a posar en valor un product únic, el suro. En aquest marc, RETECORK va celebrar la seva Comissió Executiva, a la qual hi van assistir responsables que pel moment desconeixien la feina de la Xarxa i els va permetre endinsar-se a les activitats i projectes que es desenvolupen.

 

D’altra banda, del 28 de novembre a l’1 de desembre, RETECORK ha estat present a la Feira do Montado de Portel, Portugal, a través de l’exposició fotogràfica Paisagem Corticeira. Aquesta mostra, la qual romandrà al municipi portuguès fins a finals d’any, permet als visitants conèixer de prop la diversitat i riquesa paisatgística de la sureda, des de les deveses del sud d’Espanya fins als boscos més frondosos de Catalunya, combinant fotografies i textos escrits per persones vinculades al territori.

 

El President de la Comissió Executiva de RETECORK, Dionísio Simão Mendes, assistí a la inauguració de la fira i va poder presentar la Xarxa al President de la Câmara de Portel, José Manuel Clemente Grilo, a qui va despertar un gran interès i voluntat de col·laboració.

 

Foto: Journées Techniques du Liège, Le Plan de la Tour

« Veure totes les notícies