Notícies

« Veure totes les notícies

JEREZ DE LA FRONTERA, CIUTAT EUROPEA DEL VI 2014

26/02/2014

Palafrugell, 26 de febrer de 2014.- El passat 22 de febrer, Jerez de la Frontera va acollir l’Acte Oficial de designació de Jerez, Ciutat Europea del Vi 2014. L’Acte, presidit pel President de RECEVIN, Pietro Ladanza, comptà amb la participació de les anteriors Ciutats Europees del Vi, Palmela el 2012 i Marsala el 2013.

 

Durant la designació oficial, el President de RECEVIN va fer entrega de la Placa Acreditativa de Jerez, Ciutat Europea del Vi 2014, a l’Alcaldessa de Jerez, María José García-Pelayo. D’altra banda, l’Alcaldessa de Marsala, Ciutat Europea del Vi 2013, Giulia Adamo, va passar el testimoni a Jerez de la Frontera com a capitalitat europea del vi 2014, oferint-li la Bandera de RECEVIN, Xarxa Europea de Ciutats del Vi.

 

RECEVIN proclamà l’any 2012 el concurs anual de la Ciutat Europea del Vi, en el marc de les activitats de promoció i difusió de l’enoturisme.

 

Aquest concurs reconeix la ciutat la candidatura de la qual millor projecta els trets de la cultura del vi comú als territoris europeus al mateix temps que subratlla la seva especificitat i els seus vins. La nominació recau cada any a un país diferent de la Xarxa.

 

Jerez de la Frontera va acollir, a més, el primer Consell d’Administració de la Xarxa, al que va assistir el President de la Comissió Executiva de RETECORK, Dionísio Simão Mendes, amb la finalitat de reafirmar la seva voluntat de treballar en projectes conjunts.

 

En aquest sentit, en el marc del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism, el qual rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, es van presentar els territoris surers i és en aquest enclau on s’han d’unir forces i treballar conjuntament suro i vi, ambdós productes mediterranis, d’uns territoris rics i singulars en el món.

 

Totes aquestes potencialitats lliguen amb la cultura mediterrània així com el turisme de natura, en alça actualment, per tant, s’han de generar productes turístics afins per atraure a tot aquell visitant sensibilitzat amb la realitat surera i vinícola, una realitat sostenible i capaç de vetllar pel Desenvolupament rural dels esmentats territoris.

« Veure totes les notícies