Notícies

« Veure totes les notícies

EL 95% DELS VINS I CAVES PARTICIPANTS AL GIROVÍ TAPATS AMB SURO

15/03/2014

Girona, 15 de març de 2014.- El concurs Giroví, organitzat per l’Escola de Tastavins del Gironès, va celebrar la seva dinovena edició al Casino de Girona. L’acte va comptar amb el suport institucional de l’Institut Català del Suro i la Xarxa Europea de Territoris Surers, RETECORK.

 

El concurs de vins i caves de Catalunya es diferencia d’altres concursos similars pel fet que hi participen mostres de totes les denominacions d’origen catalanes i els participants són tant experts del món del vi (enòlegs, sumillers, elaboradors, comerciants, restauradors, etc.), como consumidors de vi amateurs. Tots ells van tastar a cegues les mostres i van determinar els vins i caves guanyadors en les diferents categories: les Medalles de Catalunya d’Or, Argent i de Bronze, així com els millors vins elaborats a les comarques de Girona amb les Fulles de Girona d’Or, Argent i Bronze.

 

La taula notarial, que donava fe de la imparcialitat amb la que es va realitzar el concurs, estava formada pel Sr. Carles Puigdemont, Alcalde de Girona; el Sr. Joaquim Caula, Vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona; el Sr. Josep Blanch, President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà; el Sr. Francesc Jiménez, President de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya; el Sr. Guillem Genover, Vicepresident de la Comissió Executiva de RETECORK; el Sr. Joan Alcalà, Regidor de l’Ajuntament de Girona; el Sr. Joan Nebot, Premis Vinaris; el Sr. Jordi Grau i Sra. Dolors Segarra, de Vins i Licors Grau; el Sr. Ferran Vila, delegat a Girona de l’Associació Catalana de Sumillers; el Sr. Josep Maria Solé, empresari d’hostaleria i sumiller; i el Sr. Agustí Ensesa, President de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.

 

El creixent prestigi del concurs evidencia que cada any hi hagi més cellers que hi participen i que, a més, aquests utilitzin l’aval dels premis obtinguts al certamen com a referent per a promocionar els seus vins.

 

La participació de RETECORK en aquest esdeveniment s’emmarca en el projecte CORKLANDTOUR. Valorització social i turística dels territoris surers, el qual rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; ja que a més de promocionar els vins tapats amb suro, també es va donar a conèixer a tots els participants que el territori surer és únic, amb uns paisatges molt singulars i amb una gran biodiversitat associada, amb un potencial turístic per descobrir i donar a conèixer a tots aquells mercats emissors de turisme actiu i de naturalesa.

 

Per a consultar els resultats del concurs, poden accedir a: www.girovi.cat

« Veure totes les notícies