Notícies

« Veure totes les notícies

EL CONSELL REGULADOR DE LA DO EMPORDÀ CELEBRA LA JORNADA VINS DE TRAMUNTANA

07/05/2014

Palafrugell, 7 de maig de 2014.- El passat dilluns, 5 de maig, es va celebrar al Mas Marroch la jornada bianual Vins de Tramuntana, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà. L’Institut Català del Suro i RETECORK hi van participar amb la realització d’un taller sensorial, el qual va permetre a sumillers, experts gastronòmics i representants del sector hostaler, descobrir els valors que aporta el tap del suro al vi i conèixer millor el material d’una manera interactiva, així com desterrar definitivament el mal anomenat gust a suro.

 

En el marc de la jornada, més de 350 cuiners gironins i una desena de col·lectius gastronòmics de les comarques gironines i d’Osona han subscrit la Declaració dels cuiners de Girona en suport dels vins de la DO Empordà, en la que els restauradors inscrits es comprometen a afavorir el consum dels vins de la denominació empordanesa als seus establiments i arreu.

 

Aquesta declaració neix a partir d’una proposta que el sumiller del Celler de Can Roca, Josep Roca, va fer al Consell Regulador de la DO Empordà, impulsor de la iniciativa.

 

L’acte es va iniciar amb el parlament del President del Consell Regulador, Josep Blanch, que ha agraït el suport dels professionals de la restauració en la promoció dels vins de l’Empordà. També ha remarcat que la suma d’esforços i sinergies ja tenen efectes positius alhora que fomenten el turisme, dinamitzen el sector agrícola i preserven el paisatge. Cal dir que la DO Empordà aposta clarament pel tap de suro com a millor sistema de tapament, plasmant aquest compromís el 23 de febrer de 2011, en un conveni de col·laboració amb l’Institut Català del Suro i RETECORK.

 

Després d’aquest parlament, el cuiner Joan Roca va ser l’encarregat de llegir el text de la declaració. Posteriorment, la intervenció del Director General de l’INCAVI, Jordi Bort, ha tancat l’acte abans de la foto de família que s’han fet els cuiners i representants de cellers.

 

La participació de RETECORK a la jornada s’emmarca dins del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, el qual du a terme amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

A través d’aquest projecte es pretén fomentar el desenvolupament local dels territoris surers i la sensibilització sobre la importància i singularitat del seu patrimoni natural i cultural mitjançant la valorització turística. És per aquest motiu, que pren protagonisme la tasca conjunta entre els agents del sector surer, enològic i gastronòmic.

 

Foto: Josep Blanch i Jordi Bort, realitzant el taller sensorial.

« Veure totes les notícies