Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK COL•LABORA AMB EL PROJECTE ECOTURALIA, DEL PROGRAMA EMPLEAVERDE DE LA FUNDACIÓN BIODIVERSIDAD

23/05/2014

Palafrugell, 23 de maig de 2014.- El passat dimecres, a Alcázar de San Juan, es van reunir propietaris i gestors d’allotjaments rurals, professionals del turisme actiu i de natura, agroturisme, ecoturisme, comercialitzadors de productes i guies turístics, educadors ambientals, etc., per profunditzar en el marketing de productes de turisme sostenible i treballar de manera conjunta per la creació d’experiències pel mercat europeu.

 

Aquesta sessió formativa s’emmarca dins del projecte ecoTURalia, del Programa EmpleaVerde de la Fundación Biodiversidad, el qual es basa en la formació en gestió de productes de turisme responsable, l’assessorament per experts per millorar negocis i projectes de turisme, i tallers presencials amb professionals en turisme i tour-operadors europeus.

 

En aquest marc, Josep Capellà, Coordinador de RETECORK i expert en turisme i desenvolupament local sostenible, participà a la sessió 1 del taller, la qual es va centrar en com els destins rurals o de natura poden adaptar-se a diferents nínxols de mercat amb potencial de comercialització al mercat europeu, i es van presentar quins són els productes turístics més comercialitzats per petits operadors del mercat europeu a destins rurals, finalitzant amb el cas de creació de producte turístic a territori surer, de la mà de RETECORK.

 

La col·laboració de la Xarxa s’emmarca dins del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, executat durant l’anualitat 2014 i que rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

CORKLANDTOUR vol fomentar el desenvolupament local dels territoris surers i la sensibilització sobre la importància i singularitat del seu patrimoni natural i cultural mitjançant la valorització turística. Entre altres activitats, es preveu la realització de jornades de formació als agents turístics dels esmentats territoris per la creació de producte turístic, la primera de les quals tindrà lloc a San Vicente de Alcántara, a Extremadura, el 28 de maig.

« Veure totes les notícies