Notícies

« Veure totes les notícies

AGENTS TURÍSTICS DE LA SIERRA DE SAN PEDRO I EL PARC NATURAL TAJO INTERNACIONAL ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

30/05/2014

Palafrugell, 30 de maig de 2014.- San Vicente de Alcántara, municipi que ostenta la Presidència de l’Assemblea General de RETECORK, va acollir el passat dimecres un taller de creació de producte turístic a territori surer. Aquesta sessió s’emmarca dins del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, desenvolupat per RETECORK durant el 2014 i el qual rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

Més de 20 agents turístics, des de propietaris d’allotjaments, cases rurals, empreses d’oci actiu, etc., es van reunir per afrontar el repte que se’ls presenta: la creació de producte turístic que sigui atractiu pel mercat nacional i europeu.

 

A nivell individual, ja sigui a través d’empreses privades o associacions, ja es comercialitza i s’ofereixen productes turístics concrets vinculats a l’activitat surera purament, és a dir, visita a la pela del suro, visita a fàbriques, etc., o productes relacionats amb la cultura de la zona, festivitats, gastronomia... Però és necessari vetllar per una col·laboració conjunta entre tots els agents implicats per poder oferir un producte el més complet possible: allotjament, activitats de natura, turisme industrial, gastronòmic, cultural; i, a més, que ofereixi la possibilitat de ser itinerant.

 

El territori posseeix un gran potencial com a destí turístic. A més de múltiples recursos, el més destacat és el seu espectacular patrimoni natural, ja que s’emmarca dins del Parc Natural Tajo Internacional i la Zona d’Interès Regional Sierra de San Pedro, ressaltant el caràcter fronterer de gran part de l’extensió.

 

D’aquesta manera, els participants es van comprometre a treballar en aquest sentit i facilitar informació sobre els productes turístics de la zona, objectes de ser comercialitzats, per ser inclosos al dossier professional i plataforma tecnològica que RETECORK està implementant i fer difusió d’aquests a mitjans de comunicació especialitzats en turisme, així com a tour-operadors a nivell europeu.

« Veure totes les notícies