Notícies

« Veure totes les notícies

CLAUSURA LES SEVES PORTES LA 6a EDICIÓ DE FICOR, FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA, CELEBRADA DEL 29 DE MAIG A L’1 DE JUNY, A CORUCHE

02/06/2014

Palafrugell, 2 de juny de 2014.- Del 29 de maig a l’1 de juny es celebrà la 6a edició de FICOR, Feira Internacional da Cortiça, a Coruche, Portugal. D’entre tota la programació, cal destacar el I Congresso da Fileira do Sobreiro e da Cortiça, organitzat per FILCORK, el qual va emplenar tot l’auditori i va reunir a associacions, empresaris, productors forestals, investigadors... del sector surer. Dionísio Simão Mendes, President de la Comissió Executiva de RETECORK, actuà com a moderador de la taula temàtica Indústria, Mercats i Innovació. En el marc d’aquest congrés, es va produir un moment molt significatiu amb la signatura d’un acord de col·laboració per un futur Centro de Competências do Sobreiro e da Cortiça, amb la presència de la Ministra portuguesa d’Agriculltura i Mar, Assunção Cristas.

 

Els objectius d’aquest Centre han de ser concretats i seran fruit de la tasca desenvolupada entre tots els participants i implicats en el sector. Aquesta iniciativa és una clara aposta de la Câmara Municipal de Coruche, i que pretén reunir, en un futur proper, tot el sector surer de forma interdisciplinar per promocionar el suro i el montado d’una manera més consistent i sostenible a nivell internacional.

 

Les diferents activitats del programa de la fira han discorregut amb una àmplia participació popular, no només la inauguració, on el govern ha estat representat institucionalment pel Secretari d’Estat de Boscos i Desenvolupament Rural, Francisco Gomes da Silva, i tots aquells que han volgut conèixer el nou espai físic de FICOR, l’antiga central de camions de Coruche.

 

També va tenir lloc la Coruche Fashion Cork, desfilada de moda que va reunir a grans creadors de la moda portuguesa com Katty Xiomara, Elsa Barreto i Anabela Baldaque. Així mateix, diumenge, Dia Nacional do Sobreiro, Coruche i FICOR van tenir una extraordinària promoció a través de 6 hores d’emissió en el programa Portugal em Festa.

 

En aquest marc, RETECORK celebrà el dia 29 les seves reunions de la Comissió Executiva i Assemblea General, congregant a representants de la Xarxa d’Espanya, Portugal i Itàlia, per establir les futures línies estratègiques i de treball.

« Veure totes les notícies