Notícies

« Veure totes les notícies

EL NUCLI DE LLOFRIU ACULL LA FESTA DE LA PELA QUE ARRIBA A LA SEVA 12a EDICIÓ

17/06/2014

Palafrugell, 17 de juny de 2014.- La 12a edició de la Festa de la Pela del Suro torna a organitzar-se amb l’objectiu de reivindicar el valor ambiental del suro i el producte de proximitat. Una festa, que es desenvoluparà al nucli de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà), el proper dissabte 21 de juny, amb un ampli i variat programa d’activitats que s’allargaran durant tota la jornada. L’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, l’Ajuntament de Palafrugell, el Museu del Suro i RETECORK, aquest últim en el marc del projecte CORKLANDTOUR, amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, són els responsables de l’organització de l’edició d’enguany.

 

La festa suposa una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori com és la pela del suro. Al seu voltant es proposa tota una sèrie d’activitats que relacionen el medi natural amb els sectors patrimonial, industrial, cultural i turístic.

 

L’activitat central és la demostració de com s’efectua la pela del suro, que es realitzarà durant tot el dia (de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda) en un bosc de sureda proper al nucli de Llofriu i que comptarà amb la col·laboració de l’ADF Gavarres Nord. La resta d’activitats tindran lloc al Centre Cultural Bassa Rocas i al seu entorn, oferint diverses propostes destinades a tots els públics, des de tallers per a la mainada, a demostracions artesanes, rutes, xerrades, grups d’animació...

 

Entre les activitats destacades hi una xerrada al bosc sobre Les plantes de la sureda a càrrec de la biòloga Anna Ma Oliva, i la conferència sobre la Valorització turística del patrimoni rural i natural, que s’oferirà al Centre Cultural Bassa Rocas i que anirà a càrrec de Josep Capellà, assessor de RETECORK i expert en turisme i desenvolupament local, i Lluís Medir, cofundador de RETECORK i ex president de la Comissió Executiva.

 

Enguany, una de les novetats és que, a partir de les 10 del matí, la Fundació Josep Pla organitza la Ruta Josep Pla a Llofriu, que estarà acompanyada d'un àpat al restaurant Sala Gran de Llofriu. 

 

En un capítol a part, també cal destacar el Mercat del vi i el formatge que es desenvoluparà a la plaça de l’Església i els carrers del voltant. Mentrestant, a l’entorn del Centre Cultural Bassa Rocas, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre tindran lloc els tallers de suro i demostracions artesanals a càrrec del Museu del Suro, Amics del Pessebre del Baix Empordà, Fundació VIMAR, Cistelleria Leo, l’Esparter de Begur, Cooperativa Xerracada y Hory.

 

La festa ofereix al visitant la possibilitat de gaudir d’un dinar popular (2 de la tarda) i també d’una botifarrada (2/4 de 10 de la nit) que anirà acompanyada d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup l’Arjau, i que servirà com a cloenda de la jornada.

« Veure totes les notícies