Notícies

« Veure totes les notícies

ES REUNEIXEN AGENTS TURÍSTICS DE LOS BARRIOS, A PLE PARC NATURAL DE LOS ALCORNOCALES, PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

24/09/2014

Palafrugell, 24 de setembre de 2014.- Los Barrios, un municipi situat a la província de Cadis, surer i a ple Parc Natural de Los Alcornocales, va acollir el passat dilluns un taller de creació de producte turístic a territori surer. Aquesta sessió s’emmarca dins del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, desenvolupat per RETECORK durant el 2014 i el qual rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

Gairebé una vintena d’agents turístics, des de propietaris d’allotjaments, cases rurals, empreses d’oci actiu, etc., es van reunir per afrontar el repte que se’ls presenta: la creació de producte turístic que sigui atractiu pel mercat nacional i europeu.

 

Actualment, el territori ofereix una àmplia oferta de turisme actiu i de natura, però és necessari vetllar per una col·laboració conjunta entre tots els agents implicats per poder oferir un producte el més complet possible: allotjament, activitats de natura, turisme industrial, gastronòmic, cultural; i a més, que tingui la possibilitat de ser itinerant.

 

El territori posseeix un gran potencial com a destí turístic. A més de múltiples recursos, el més destacat és el seu espectacular patrimoni natural, ja que s’emmarca al Parc Natural de Los Alcornocales.

 

Així mateix, Isabel Calvente, regidora de turisme de la localitat, informà sobre la recent inauguració del Centre BTT Alcornocales, ubicat a Los Barrios. És el primer equipament d’aquest tipus a la província de Cadis i el segon d’Andalusia; actuant como a centre neuràlgic turístic per tot aquell visitant que vulgui conèixer les rutes, els serveis i l’entorn que ofereix aquest territori surer.

 

D’aquesta manera, els participants es van comprometre a treballar en aquesta direcció i facilitar informació sobre els productes turístics de la zona, objectes de ser comercialitzats, per ser inclosos al dossier professional i plataforma tecnològica que RETECORK està implementant i fer-ne difusió a mitjans de comunicació especialitzats en turisme així com a tour-operadors a nivell europeu.

 

Foto: A l'esquerra, Isabel Calvente, regidora de turisme de Los Barrios; i a la dreta, Josep Capellà, Coordinador de RETECORK.

« Veure totes les notícies