Notícies

« Veure totes les notícies

AGENTS TURÍSTICS DE L’ENTORN DEL PARCS NATURALS DEL MONTSENY I DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

10/11/2014

Palafrugell, 10 de novembre de 2014.- El passat 6 de novembre, la Xarxa Europea de Territoris Surers – RETECORK, va impartir un taller de creació de producte turístic a territori surer al municipi de Sant Celoni.

 

A la jornada hi van estar convidats tots aquells agents de l’entorn del Parc Natural del Montseny i del Montnegre i el Corredor vinculats al sector turístic, és a dir, representats de la restauració, l’hostaleria, empreses de turisme actiu, oci i activitats turístiques, etc. Cal esmentar que també van ser representats agents dels municipis de Sant Celoni, Tordera i Santa Coloma de Farners, municipis tots membres de RETECORK.

 

L’objectiu del taller fou aprendre a afrontar el repte que se’ns presenta a nivell turístic: la creació de producte que sigui atractiu pel mercat nacional i europeu. Actualment ja existeix una comercialització d’aquest tipus de producte, però és necessari vetllar per una col·laboració conjunta entre tots els agents implicats per poder oferir un producte el més complet possible: allotjament, activitats de natura, turisme industrial, gastronòmic i cultural; sense oblidar l’atractiu que implica que a més, pugui ser itinerant.

 

Aquesta sessió s’emmarca dins del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, desenvolupat per RETECORK durant el 2014 i el qual rep el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. El projecte contempla, a més d’aquestes sessions de treball, la creació d’una plataforma tecnològica que ja troben online (www.visitterritorissures.cat),  i que està publicada també en castellà, anglès, alemany, francès, italià i portuguès.

 

RETECORK, amb més de 50 socis d’Espanya, Portugal, Itàlia i França, vol representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials amb presència del sector surer; contribuir a la valorització i difusió del llegat cultural i patrimonial vinculat a aquesta activitat i promoure el desenvolupament local sostenible d’aquests territoris.

« Veure totes les notícies