Notícies

« Veure totes les notícies

ELS AGENTS TURÍSTICS D’ESLIDA I EL PARC NATURAL DE LA SERRA D’ESPADÀ ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC VINCULAT AL PATRIMONI SURER

09/07/2014

Palafrugell, 9 de juliol de 2014.- Eslida, municipi plenament surer i portal privilegiat del Parc Natural de la Serra d’Espadà, va acollir el passat 7 de juliol un taller de creació de producte turístic a territori surer organitzat per RETECORK. Aquesta activitat s’emmarca en el projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, el qual executa la Xarxa durant l’any 2014 i rep el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

Agents turístics, propietaris d’allotjaments, cases rurals, empreses d’oci actiu, etc., es van reunir per afrontar el repte que se’ls presenta: la creació de producte turístic que sigui atractiu pel mercat nacional i europeu.

 

A nivell individual, ja sigui a través d’empreses privades o associacions, ja es comercialitzen i s’ofereixen productes turístics concrets vinculats a l’activitat surera purament, és a dir, visita a la pela del suro, visita a fàbriques, etc., o productes relacionats amb la cultura de la zona, festivitats, gastronomia... Però és necessari vetllar per una col·laboració conjunta entre tots els agents implicats per poder oferir un producte el més complet possible: allotjament, activitats de natura, turisme industrial, gastronòmic, cultural; i a més, que ofereixi la possibilitat de ser itinerant.

 

El territori posseeix un gran potencial com a destí turístic, sobretot si es tenen en compte els equipaments dels que disposa, per exemple, el Centre de Visitants del Parc Natural, o la riquesa a nivell de producte local, com la mel i l’activitat de l’apicultura, tremendament implantada al territori.

 

Així mateix, durant l’estiu, s’ha exposat en el Centre de Visitants l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers., una mostra que recorre els territoris surers d’Espanya oferint, a través d’instantànies i textos vivencials que les acompanyen, la riquesa d’aquest ecosistema únic del Mediterrani Occidental.

« Veure totes les notícies