Notícies

« Veure totes les notícies

VIVEXPO ES CONSOLIDA COM LA BIENNAL DEL SURO I EL BOSC MEDITERRANI A FRANÇA

16/06/2014

Palafrugell, 16 de juny de 2014.- El passat divendres, representats de RETECORK van assistir a l’edició 2014 de VIVEXPO, la trobada bianual del suro i el bosc mediterrani que es celebra a Vivès, França.

 

VIVEXPO és l’ocasió ideal per endinsar-se a la cultura del suro i compartir amb professionals coneixements i experiències que ajuden a la gestió del bosc mediterrani i la sureda, com a protagonista de la trobada.

 

D’aquesta manera, la jornada es va iniciar amb una demostració de la pela del suro, oportunitat per descobrir d’on prové aquest material i de quina manera s’extreu de l’arbre, la majoria de les vegades comptant només amb el mestratge i destresa dels experts peladors. Ja a la tarda, es va donar començament al col·loqui internacional, el qual es va centrar en 4 temàtiques: l’alzina surera davant del foc, 10 anys després; la retenció de diòxid de carboni, una oportunitat per les suredes; NEGAMAT 2014, innovació en suro; i la diversitat i diferències entre les destrals de pela al llarg del Mediterrani.

 

És vital destacar la participació de professionals que coneixen la temàtica de manera científica així com pragmàtica, podent ressaltar, per exemple: Maria Carolina Varela, d’INIAV – Portugal; Rachid Tarik Bouhraoua, de la Universitat de Tlemcen – Algèria; Pino Angelo Ruiu, d’Agris Sardegna – Itàlia; Paulo Canaveira, de Terraprima – Portugal; Mohamed L. Ben Jamâa, de INRGREF – Tunísia; Günther Filtz i Rupert Maleczek, de l’Institut KOGE de la Universitat d’Innsbruck – Àustria; Maurici O’Brien, d’ELISAVA – Espanya; etc.

 

Posteriorment, la jornada finalitzava amb actes de tipus més festiu com la presentació d’un pavelló fet de suro, la celebració dels 500.000 taps de suro reciclats, un concurs de vins…

 

VIVEXPO ha esta organitzat per l’Institut Méditerranéen du Liège, amb la col·laboració del Ministère de l’Alimentation, de l’Agriculture et de la Pêche, el Conseil Général Pyrénées-Orientales, la Région Languedoc-Roussillon, AG2R La Mondiale, ERDF, la Communauté de communes du Vallespir, Banque Courtois, Veolia Environnement, DIAM Bouchage, FAO i Silva Mediterranea.

« Veure totes les notícies