Notícies

« Veure totes les notícies

EL TURISME RURAL S’IMPLANTA A NIVELL INTERNACIONAL I ELS MUNICIPIS SURERS DE PORTUGAL ORGANITZEN FIRES I ACTES VINCULATS A AQUESTA TENDÈNCIA

03/11/2014

Palafrugell, 3 de novembre de 2014.- Que el turisme rural és una tendència que s’implanta a nivell internacional és una realitat. D’aquesta manera, municipis surers de Portugal com Reguengos de Monsaraz i Grândola, organitzen fires i esdeveniments vinculats a aquest estil d’entendre el turisme.

 

Del 15 al 19 d’agost, el municipi de Reguengos de Monsaraz celebrà la 21a edició d’EXPOREG, Exposició d’Activitats Econòmiques, que busca la promoció de l’economia local i regional. La fira va comptar amb la participació d’unes 65 empreses i institucions, i la gran assistència confirma la utilitat d’aquests esdeveniments, els quals ajuden a la divulgació de l’oferta local, a realitzar contactes i, sobretot, a concretar nous negocis. EXPOREG congrega activitats i sectors com la gastronomia, l’artesania, el mobiliari, la indústria del calçat i la moda, el turisme, el sector automobilístic, la fotografia i comunicació, entre molts d’altres.

 

Així mateix, del 28 d’agost a l’1 de setembre, Grândola va celebrar la Fira d’Agost, Turisme i Medi Ambient, la qual es reafirma com la gran fira del litoral de l’Alentejo i una de les més grans de Portugal. Aquestes jornades, a més de ser un espai d’espectacle i oci, pretenen ser també una mostra de les potencialitats i recursos del municipi i la regió.

 

D’altra banda, Reguengos de Monsaraz organitzà el Congrés Internacional de Turisme Rural, que va tenir lloc els dies 30 i 31 d’octubre. Més de 600 participants confirmen l’èxit de la trobada, centrada a l’agenda de desenvolupament del turisme rural a la zona de l’Alentejo i Ribatejo pels propers anys, tenint com objectiu clar la concreció d’un producte turístic integrat i global: allotjament i varietat d’activitats a les àrees rurals.

 

RETECORK, com a entitat que vetlla pels interessos dels territoris surers i pel seu desenvolupament sostenible, participà en aquests esdeveniments a través d’un stand promocional i material divulgatiu, així com amb l’exposició fotogràfica Paisagem Corticeira, una mostra que ofereix al visitant una visió global de la sureda, un bosc únic del Mediterrani Occidental, i la riquesa i beneficis ambientals que aquest bosc aporta al planeta.

« Veure totes les notícies