Notícies

« Veure totes les notícies

EL MUNICIPI DE CALONGE, UN ANY MÉS, CELEBRA LA FESTA DEL VI NOU

17/11/2014

Palafrugell, 17 de novembre 2014.- Calonge-Sant Antoni és un municipi amb una llarga tradició vitivinícola; la relació de la vinya amb el poble és centenària. Al voltant del món del vi es celebra la Festa del Vi Nou, la qual omple el centre històric de Calonge d’activitats que tenen com a eix essencial el vi. Per Sant Martí, l’11 de novembre, Calonge recupera la tradició d’encetar les bótes del vi nou, que es dóna a tastar a tots els visitants que s’acosten al voltant del castell.

 

Un maridatge de formatge, foie i embotits amb vins de la D.O. Empordà va donar el tret de sortida a aquesta edició, que per aquest any ha programat una seixantena d’activitats com visites guiades als cellers, tallers d’aixafar raïms, xerrades, espectacles itinerants, exposicions, i la tradicional encetada de les bótes del vi nou.

 

En aquest marc, RETECORK, a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, el qual rep el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, va dur a terme una conferència sobre la potencialitat turística dels territoris surers.

 

Durant la xerrada, es va explicar a tots els assistents, entre els quals destacaven representants polítics del municipi així com propietaris forestals i d’establiments turístics, que el suro és molt més que un tap o un simple material, que a través del paisatge surer es poden crear productes turístics que actualment són molt demandats pel turista i tour-operadors de països europeus com França, Alemanya i el Regne Unit. Així mateix, es va exposar la tasca realitza per RETECORK durant els últims anys així com la difusió de la singularitat dels paisatges surers a través del nou lloc web www.visitterritorissurers.cat.

 

A més d’aquesta conferència, els visitants de la Festa van poder conèixer més de prop el paisatge del suro mitjançant l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Únic. Transfronterer, la qual inclou instantànies del nord de Catalunya i el sud de França, acompanyades de textos tècnics i vivencials que ajuden a descobrir la riquesa cultural i patrimonial d’aquests territoris.

 

Aquesta col·laboració s’entén si es té en compte que el suro és un aliat intrínsec per al vi i la seva maduració a l’ampolla, que són dues cares d’una mateixa moneda, d’una mateixa cultura.

« Veure totes les notícies