Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK AMB LA INICIATIVA “NATURA LOCAL A LES GAVARRES”

11/12/2014

Palafrugell, 11 de desembre 2014.- Ahir va tenir lloc a Celrà la Jornada de formació sobre el projecte “Natura Local a Les Gavarres”. Aquesta iniciativa, pensada per un públic familiar, consisteix en una oferta gratuïta de rutes de descoberta del massís de Les Gavarres a través d’una aplicació de mòbil i d’una plataforma web.

 

La jornada va anar dirigida a municipis de l’entorn de Les Gavarres que ja formen part de la iniciativa o que hi pugin estar interessats. L’objectiu fou informar sobre el funcionament del projecte a dos dels actors claus a escala local: d’una banda, els prescriptors del sector públic com personal de les àrees de medi ambient, cultura, promoció econòmica, oficines d’informació turística, museus, etc., dels diversos municipis de Les Gavarres; i, de l’altra, els prescriptors del sector privat com el turisme rural, hotels, apartaments turístics, càmpings, restaurants, etc.

 

“Natura Local” neix d’una col·laboració entre els municipis de Les Gavarres, el Consorci de Les Gavarres i l’empresa Natura Local per implantar rutes autoguiades d’interpretació del medi natural i cultural amb el suport d’una aplicació de mòbil i d’una plataforma web. Amb aquest projecte s’aposta clarament pel desenvolupament d’un turisme sostenible i de natura a l’entorn de l’espai natural de Les Gavarres.

 

El passat 30 de maig es va presentar la iniciativa i en aquests moments ja són 9 els municipis que s’hi han sumat, dos d’ells membres de RETECORK: Cassà de la Selva, Llagostera, Quart, La Bisbal, Palamós, Celrà, Sant Martí Vell, Madremanya i Juià. Gràcies a aquesta implicació, Les Gavarres compten a dia d’avui amb 33 itineraris autoguiats que sumen un total de 330 quilòmetres.

 

En aquest marc, RETECORK va presentar a tots els assistents el projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels territoris surers, el qual rep el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. CORKLANDTOUR pretén fomentar el desenvolupament local dels territoris surers i la sensibilització sobre la importància i singularitat del seu patrimoni natural i cultural mitjançant la valorització turísitca. Tenint en compte la convergència d’objectius d’ambdós projectes, no és d’estranyar que la nova plataforma online Descobreix els territoris surers inclogui una de les rutes programades per Natura Local: La ruta del suro de Can Vilallonga.

« Veure totes les notícies