Notícies

« Veure totes les notícies

EXPERTS DEL SECTOR SURER ES REUNEIXEN A MADRID EN UNA JORNADA SOBRE SURO I BIOECONOMIA

28/09/2015

Palafrugell, 28 de setembre de 2015.- El passat dijous, 24 de setembre, la sala d’actes de l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) va acollir a més de 30 experts de diferents àmbits de l’entorn surer, des del bosc fins a la indústria; entre ells, dos representants de RETECORK. La trobada fou organitzada per l’INIA, l’Institut Català del Suro i la Universitat Politècnica de Madrid.

 

La jornada es va dividir en dues parts. Una primera sessió de ponències d’experts en matèria forestal, industrial i oportunitats de finançament de projectes amb intervencions d’INIAV, Ajuntament de Ronda, Consorci Forestal de Catalunya, Associació de Propietaris de Sureda d’Extremadura, empreses Francisco Oller i Antonio de Maria, CDTI i MAGRAMA.

 

En una segona part, Albert Hereu, Director de l’Institut Català del Suro, fou l’encarregat de coordinar un “World Café”, amb representants d’organismes públics (INIA, MAGRAMA, Generalitat de Catalunya, Junta d’Extremadura, CICYTEX, ICSURO, IMIDRA i INIAV); associacions empresarials d’industrials i propietaris (AECORK, ASECOR, AGEDREX, CFC i COSE); empreses i entitats (TRAGSA, FSC, PEFC i RETECORK); i universitats (Extremadura, Politècnica de Madrid, Còrdova i Huelva). La clausura de l’esdeveniment va anar a càrrec de José Manuel Jaquotot, Subdirector General de Silvicultura del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

 

Amb aquest acte s’ha pretès realitzar un anàlisi profund de la situació actual tant en relació a la sostenibilitat i rendibilitat de l’aprofitament del suro als boscos de sureda de les diferents regions, com en la producció i transformació del suro. Les conclusions seran recollides en un document que condensi la direcció en que han d’orientar-se els esforços en I+R+i per part del sector públic com el privat.

 

L’esdeveniment ha estat finançat per l’INIA, en el marc del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016 (AC2014-00014-00-0) del Ministeri d’Economia i Competitivitat: “Maneig sostenible dels sistemes forestals per a l’obtenció de bioproductes en el marc del foment de la Bioeconomia”.

« Veure totes les notícies