Notícies

« Veure totes les notícies

FICOR, LA FIRA INTERNACIONAL DEL SURO DE SAN VICENTE DE ALCÁNTARA, CELEBRA LA SEVA SEGONA EDICIÓ

02/05/2016

Palafrugell, 2 de maig de 2016.- Del 27 al 29 d’abril, San Vicente de Alcántara acollí la segona edició de FICOR, la Fira Internacional del Suro. Es tractà d’una trobada comercial però també d’un fòrum de debat i posada en comú de tots els sectors relacionats amb el suro, unint taules rodones, conferències i tallers.

 

La inauguració de la fira va anar a càrrec del President de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, acompanyat pel Conseller d’Economia i Infraestructures, José Luis Navarro Ribera; el President de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo; i l’Alcalde de San Vicente de Alcántara, Andrés Hernáiz de Sixte.

 

Gallardo exposà que l’expansió de la indústria surera és fonamental per a tota la regió, destacant la incidència que tenen en l’ocupació local les 65 empreses ubicades al municipi. Així mateix, va comprometre el recolzament de la Diputació a iniciatives firals com FICOR i apostà per projectes turístics que difonguin l’interès natural, social i econòmic de l’entorn de la Sierra de San Pedro.

 

En el marc d’aquest esdeveniment, RETECORK va celebrar la seva Comissió Executiva i Assemblea General. A més de tractar temes quotidians, activitats realitzades i el futur pla de treball, aquest 2016 es complia el mandat corporatiu de tres anys, essent possible prorrogar els càrrecs durant un segon mandat, tal i com estableixen els estatus de la Xarxa.

 

No obstant, el municipi de Coruche renova la Presidència de la Comissió Executiva, acomiadant i agraint la dedicació de Dionísio Simão Mendes, President fins el moment. Coruche està al capdavant d’aquest òrgan des del 2013 i en Assemblea General, s’acorda que el President de la Câmara, Francisco Oliveira, rellevi a Simão en aquest càrrec. Oliveira declara que assumeix la Presidència de RETECORK amb un gran sentit de responsabilitat, al front també d’un municipi que ha fet una aposta estratègica pel sector surer i assegurant que la tasca en xarxa és fonamental per a la força dels territoris surers, exclusius del Mediterrani i únics al món, i sota aquesta visió afirma que podrem crear avantatges competitives per aquestes regions singulars.

 

D’aquesta manera, no s’han produït modificacions en els altres òrgans socials. Així, el municipi de San Vicente de Alcántara segueix ostentant la Presidència de l’Assemblea General, i la responsabilitat del Consell Fiscal recau en el municipi de Vendas Novas.

 

Finalment, destacar que l’Assemblea General va aprovar el manteniment de la seu social de RETECORK en el nucli de Llofriu, de Palafrugell, fins a nou acord; i l’actualització dels estatuts de l’entitat per a la possible creació de delegacions de la Xarxa en els seus altres països membres: Portugal, Itàlia i França.

« Veure totes les notícies