Notícies

« Veure totes les notícies

VOLS DESCOBRIR EL SURO DE PROP?

23/05/2016

Palafrugell, 23 de maig de 2016.- La Finca Fitor, una finca familiar de 1.000 hectàrees tota envoltada de vegetació mediterrània on el 70% és sureda, ofereix una experiència única per conèixer de prop aquest bosc, el sector i un material tan peculiar com el suro. La Finca organitza visites durant l’època de la pela del suro, des del 15 de juny fins a finals de juliol.

 

Durant la visita podreu descobrir un art mil·lenari i acompanyareu tot el procés del material, des de la pela de l’alzina surera fins a l’ampolla, passant per una fàbrica per conèixer quin és el procés de fabricació dels taps de suro.

 

L’experiència ofereix dues opcions: d’una banda, dormir la nit anterior al Mas Cals o, de l’altra, fer exclusivament la visita durant el dia. Si decidiu allotjar-vos al Mas Cals, fareu un salt en el temps veient com ha viscut la família durant els últims mil anys: els forns, els molins de blat, el pou de gel, i com comercialitzaven productes forestals com el carbó, la llenya i el suro. Passareu la nit a la llum de les espelmes amb una entretinguda conversa vora la llar de foc. Al despertar amb el cant de més de quaranta espècies d’ocells, us esperarà un bon esmorzar de masia: pa amb tomata, embotit, formatges i melmelades... Tot seguit començarà la visita a la sureda per viure in situ la pela del suro, on experts peladors us explicaran cada petit secret i experiència d’aquesta tasca tan antiga.

 

A continuació, per recuperar forces, el Mas Plaja us rebrà amb un dinar de productes típics de la zona per, seguidament, sortir cap a la fàbrica de suro on descobrireu tot el procés industrial des de que arriba la pana de suro fins que es converteix en tap. Ja a la tarda, es podrà triar entre visitar el Museu del Suro de Palafrugell, tota una icona arquitectònica i patrimonial del sector de la província, o acostar-vos al Museu de la Pesca de Palamós, a només cinquanta metres del port on arriben els vaixells carregats amb la pesca del dia, sense oblidar la llotja.

 

Per a més informació, no dubteu en contactar amb la Finca Fitor: www.finca-fitor.com / info@finca-fitor.com.

 

Foto: Pitu Garcia, la pela del suro.

« Veure totes les notícies