Notícies

« Veure totes les notícies

EL SECTOR SURER ES REUNEIX A LA VIII EDICIÓ DE FICOR, FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

30/05/2016

Palafrugell, 30 de maig de 2016.- Del 25 al 29 de maig, el municipi de Coruche ha celebrat la VIII edició de FICOR, Feira Internacional da Cortiça. L’esdeveniment s’ha dividit en dos espais, el Centre d’Exposicions de Coruche, al Parque do Sorraia, que ha acollit a tots els expositors i col·laboradors de la fira, i al Observatório do Sobreiro e da Cortiça, a la zona industrial, que ha servit de punt de trobada per a la part científica, en el marc d’un cicle de seminaris i conferències.

 

En aquesta edició, marcada per l’Any Internacional de les Lleguminoses, per la ONU, i l’Any Internacional de l’Enteniment Global, per la UNESCO, FICOR ha volgut sensibilitzar a la població de la importància de l’alzina surera, transmetre els valors associats al bosc de sureda com a ecosistema únic en el món on és possible desenvolupar activitats silvo-pastorals, promoure i evidenciar el caràcter innovador del sector surer i, entre altres objectius, fomentar la creació d’accions locals, tant a nivell ambiental com social, que tindran repercussions a escala global, contribuint així a reafirmar la importància d’aquest tipus de bosc i del suro per a Portugal i pel món.

 

L’any 2016 marcarà també la revalidació de l’Estratègia d’Eficiència Col·lectiva PROVERE “O Montado de Sobro e a Cortiça”, la visió de la qual s’assenta en el patrimoni nacional i universal, sostenible i inimitable, d’un territori amb característiques i recursos capaços d’aprofitar les dinàmiques econòmiques i socials d’innovació i competitivitat, on FICOR es constitueix com a punt neuràlgic de promoció d’aquests territoris surers.

 

FICOR, després de la seva inauguració a càrrec d’Amândio Torres, Secretari d’Estat das Florestas e Desenvolvimento Rural de Portugal, ha gaudit d’innumerables propostes d’oci, cates de vi, gastronomia, activitats de natura i passejos per la sureda. Així mateix, pel que fa a RETECORK, hi ha estat representat pel propi president de la Comissió Executiva, actual President de la Câmara Municipal de Coruche, Francisco Oliveira, així com el Vicepresident, Guillem Genover, i el President de l’Assemblea General, Andrés Hernáiz de Sixte.

 

Cal destacar també la participació i promoció d’alguns dels territoris membres de la Xarxa, com el municipi de San Vicente de Alcántara (Extremadura), Ponte de Sor i Santa Maria da Feira, ambdós de Portugal.

« Veure totes les notícies