Notícies

« Veure totes les notícies

VIVEXPO REUNEIX DE NOU A PROFESSIONALS DEL SECTOR SURER PER TRACTAR QUINA ÉS L’ECONOMIA QUE VOLEM PER LES NOSTRES SUREDES

13/06/2016

Palafrugell, 13 de juny de 2016.- La setmana passada, representants de RETECORK van assistir a VIVEXPO, jornades bianuals que organitzen el municipi de Vivès i l’Institut Méditerranéen du Liège, amb la col·laboració d’altres entitats vinculades al territori, que enguany han centrat la seva temàtica en quina és l’economia que volem per a les nostres suredes.

 

VIVEXPO reuneix a experts en el sector surer a nivell internacional i és l’ocasió ideal per intercanviar coneixements i experiències que ajudin a millorar la gestió sostenible dels boscos mediterranis i, sobretot, la sureda.

 

El dia 8 va tenir lloc la jornada anual del suro, on es va avaluar la capacitat d’emmagatzematge de CO2 del bosc de sureda i les potencialitats de valorització en el mercat de carboni per la recerca de subvencions públiques o privades pel finançament de projectes forestals: plantació, regeneració, etc. Seguidament, es va celebrar la “trobada del bosc”, on es presentà el funcionament de l’ASL Suberaie Catalane, associació de propietaris productors de suro dels Pirineus Orientals.

 

Ja divendres, la jornada va començar amb una demostració de la pela del suro, la qual va donar l’oportunitat als assistents de descobrir d’on prové aquest material i de quina manera s’extreu de l’arbre, la majoria de les vegades comptant només amb el mestratge i destresa dels experts peladors. Posteriorment, després d’un dinar popular a l’Hostalet de Vivès, va tenir inici el col·loqui científic i tècnic.

 

Aquesta conferència debat va comptar amb la participació de representants dels principals instituts tècnics i de recerca que centren la seva activitat en el suro i la sureda de cada país productor: Algèria, Espanya, França, Itàlia, Marroc, Portugal i Tunísia. Els temes abordats van ser els següents: avui i demà, quins mercats pel suro i els productes de la sureda?; com millorar la qualitat de la producció de suro?; i quines estratègies adoptar per la millora de la competitivitat econòmica de les suredes?.

 

VIVEXPO ha comptat amb la col·laboració del Ministère de l’Agriculture de l’Agroalimentaire et de la Forêt, la Région Languedoc Roussillon Midi Pyrénées, el Departament Pyrénées Orientales, Bouchons Trescases, Travet Liège, DIAM, ERDF, VEOLIA, AG2R La Mondiale i Banque Courtois.

« Veure totes les notícies