Notícies

« Veure totes les notícies

FICOR, LA FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA, APOSTA PEL TURISME SOSTENIBLE

29/05/2017

Palafrugell, 29 de maig de 2017.- Destacant la importància de la sureda “com un ecosistema únic en el món”, el President de la Câmara Municipal de Coruche, Francisco Oliveira, senyala que aquesta edició de la fira vol sensibilitzar a la població de la importància d’aquest arbre i de tot el sector industrial que gira envers ell.

 

El fet que l’any 2017 hagi estat declarat per l’Organització Mundial del Turisme com l’Any Internacional del Turisme Sostenible és clau per als territoris surers, donant-los força per a la valorització econòmica, cultural i patrimonial dels recursos endògens dels que disposen, donant així visibilitat turística a aquests territoris.

 

Oliveira declara que el territori surer és multifuncional, on és possible desenvolupar activitats silvo-pastorals associades a activitats turístiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Es tracta d’un vector fonamental per a la creació de llocs de treball, la protecció ambiental i la defensa d’un patrimoni cultural de gran riquesa.

 

FICOR va tenir lloc al Parc do Sorraia i a l’Observatório do Sobreiro e da Cortiça, equipament que uneix investigació, producció i indústria i que fou l’escenari de conferències i debats. A més, aquest any es va incorporar un nou espai al Centro de Exposições, “Wine and Cork”, mostra de vins i innovació, amb la presència de més d’una desena de productors.

 

El suro també va ser el protagonista de la Coruche Fashion Cork, la desfilada de moda que desafia, cada any, als joves dissenyadors a crear amb aquesta matèria prima, i que mai decep. A més, la fira va comptar amb un espai de restauració, on provar la millor gastronomia de la zona i productes locals lligats al món rural i la sureda. És clar, tots els assistents van gaudir de molta més oferta d’oci que hi estava vinculada: actuacions, passejades, etc.

 

En aquest marc, RETECORK, la Xarxa Europea de Territoris Surers, hi va celebrar les seves reunions de la Comissió Executiva i Assemblea General. Representants de municipis, diputacions, instituts d’investigació i patronals industrials d’Extremadura, Catalunya i Portugal, van establir les futures línies estratègiques i de treball pel que resta de l’anualitat 2017. Així, una de les prioritats és la recerca de finançament a nivell europeu, per poder replicar la tasca de promoció turística i divulgació dels territoris i paisatges surers duta a terme a Espanya a altres països membres de la Xarxa: Portugal, Itàlia i França.

« Veure totes les notícies