Notícies

« Veure totes les notícies

LA XARXA EUROPEA DE TERRITORIS SURERS CELEBRA LA SEVA COMISSIÓ EXECUTIVA A CALANGIANUS, SARDEGNA

15/11/2017

Palafrugell, 15 de novembre de 2017.- Dimecres 8 de novembre, la Xarxa Europea de Territoris Surers celebrà la seva Comissió Executiva a Calangianus, municipi surer del nord de Sardegna. A la reunió hi van assistir representants polítics i tècnics d’Itàlia, Portugal i Espanya: Comune di Calangianus, Comune di Berchidda, Comune di Alà dei Sardi, AGRIS Sardegna, Câmara Municipal de Coruche, Ajuntament de San Vicente de Alcántara, Centre d’Investigacions Científiques i Tecnològiques d’Extremadura (CICYTEX) i l’Ajuntament de Palafrugell.

 

Fabio Albieri, alcalde de Calangianus des del passat juny de 2017, confirma la voluntat del municipi de seguir apostant pel sector surer com a motor de desenvolupament econòmic, social i ambiental. El sector és vital pel manteniment de l’ocupació a municipis rurals de la zona, on gran part de la població es dedica a la gestió de la sureda, la seva extracció o la transformació del suro. D’altra banda, declara l’alcalde, es troben en un moment crucial per afermar que Calangianus i altres municipis membres de la Xarxa com Berchidda, Alà dei Sardi o Luras, s’estableixin com a destins ecoturístics, permeten al visitant conèixer el bosc, el patrimoni i cultura associats a aquest sector tan singular.

 

Durant la reunió, a més de temes quotidians de funcionament de la Xarxa, s’aprovà el pla de treball per l’anualitat 2018, destacant la voluntat de presentar un projecte de desenvolupament turístic dels territoris surers a la convocatòria europea Interreg SUDOE. És clar, l’equip treballarà també en altres convocatòries com LIFE o iniciatives transfrontereres en el marc POCTEP o POCTEFA de la Unió Europea.

 

Així mateix, altres línies d’actuació seran l’actualització de la plataforma tecnològica Descobreix els territoris surers, portal de referència per conèixer municipis, espais naturals i museus i centres d’interpretació surers; o la participació a fires sectorials donant a conèixer les avantatges d’utilitzar aquest material enfront d’altres alternatius.

« Veure totes les notícies