Notícies

« Veure totes les notícies

AECORK, ICSURO I RETECORK COL•LABOREN AMB LA UNIVERSITAT DE DEUSTO EN EL MARC DE L’ENGINYERIA EN DISSENY INDUSTRIAL

23/11/2017

Palafrugell, 23 de novembre de 2017.- Aquesta col·laboració s’emmarca en el programa de l’assignatura de Metodologia i Creativitat de l’Enginyeria en Disseny Industrial, impartida pel Dr. Rodrigo Martínez, de la Universitat de Deusto, Bilbao.

 

La màster class forma part del conjunt d’accions previstes en el conveni de col·laboració que firmaran la Universitat de Deusto, l’Institut Català del Suro (ICSuro), l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK).

 

Aprofitant les nombroses qualitats del suro: aïllant tèrmic i acústic, elàstic, natural, sostenible, 100% reciclable… i els diferents formats en els que es pot trobar el material: pelegrí, cremat, triturat, en làmines, en format paper o reutilitzant taps de vi, els alumnes hauran de desenvolupar un producte o prototip traient-li el màxim partit.

 

Maria Verdum centrà la seva ponència en explicar als alumnes de quina manera actua el suro a nivell físic i químic i el més inspirador, estudis i projectes lligats a la innovació a través de noves aplicacions del material.

 

L’objectiu del Dr. Martínez és que els esmentats projectes puguin ser exposats a la fira Hàbitat 2019, a València, amb el que la temàtica pels alumnes s’ha acotat a productes per a la llar.

 

D’altra banda, des de l’Institut Català del Suro, encoratgen als estudiants a que presentin el seu producte/prototip al Premi a la Innovació 2018 que impulsen, les bases del qual seran publicades en breu.

« Veure totes les notícies