Notícies

« Veure totes les notícies

EL SURO APASSIONA A FUTURS ENGINYERS EN DISSENY INDUSTRIAL

28/02/2018

Palafrugell, 28 de febrer de 2018.- La Universitat de Deusto es caracteritza per la seva continua innovació i formació de professionals competents capaços d’adaptar-se al seu entorn de manera eficaç. En aquest marc, l’Enginyeria en Disseny Industrial i, concretament, l’assignatura de metodologia i creativitat dirigida pel Dr. Rodrigo Martínez, ha apostat pel suro com a material amb un gran potencial, sostenible, natural i amb unes característiques físico-químiques úniques.

 

Per això, compten amb el recolzament de l’Institut Català del Suro, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya i la Xarxa Europea de Territoris Surers, amb els que la Universitat de Deusto signarà un conveni de col·laboració per a la promoció del suro como a material ideal per al disseny industrial, l’arquitectura, l’interiorisme i projectes vinculats a la innovació.

 

El 21 de novembre, tècnics del Laboratori Cork Center de l’Institut Català del Suro van impartir una ponència als alumnes explicant de quina manera actua el suro a nivell físic i químic, i el més inspirador, exposant estudis i projectes lligats a la innovació a través de noves aplicacions del material.

 

Els estudiants han dissenyat i desenvolupat un producte o prototip partint dels diferents formats en els que podem trobar el suro: pelegrí, cremat, en làmines, triturat, en format paper o tela i, inclús, reutilitzant taps de vi.

 

La temàtica estava acotada a productes per a la llar i els resultats no deceben: cortines tecnològiques, un mateix producte és capaç d’aportar foscor, llum tènue o plena claredat; solucions per a vaixelles i contenidors de beguda, apel·lant a les propietats aïllants i amortidores; mobiliari d’interior i exterior: cadires, zones chill out, hamaques o inclús plataformes flotants; casetes i jocs per animals; il·luminació per exterior i flotant; sense oblidar als més petits, creant una llum per la nit i un habitacle de joc i aventures.

 

A la presentació final dels projectes hi van assistir representants de RETECORK, els quals van poder compartir amb els estudiants i tutors del projecte la seva visió actual del sector i lo important que és que nous professionals que s’incorporaran en breu al mercat laboral coneguin el material i tot el ventall de possibilitats que pot aportar als seus projectes futurs.

« Veure totes les notícies