Notícies

« Veure totes les notícies

RETECORK ASSISTEIX A LA JORNADA “SURO, BIOECONOMIA I ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC”

13/06/2018

Palafrugell, 13 de juny de 2018.- Representants de RETECORK van assistir a la jornada “Suro, bioeconomia i adaptació al canvi climàtic”, la qual s’emmarca en el projecte Life+SUBER. Aquest projecte té com objectiu principal la implementació i transferència de tècniques innovadores de gestió forestal a suredes per promoure l’adaptació d’aquest ecosistema i incrementar la resiliència dels sistemes forestals dominats per Quercus suber, afavorint així la seva conservació i el manteniment de la cadena de valor associada. La coordinació del projecte recau en el Consorci Forestal de Catalunya i compta amb la participació, a més, dels següents socis: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Centre de la Propietat Forestal, Forestal Catalana S.A. i Amorim Florestal S.A.

 

El canvi climàtic representa una seria amenaça per a la conservació de les suredes, la producció sostenible del suro i la cadena de valor lligada a aquest producte. Entre les principals amenaces que ja estan afectant cal destacar: la menor vitalitat i productivitat degut a un major estrés hídric, l’augment de les plagues, especialment el corc, i la major freqüència de grans incendis forestals.

 

En aquest context, es necessari incorporar en la gestió noves tècniques i metodologies per, des d’un enfocament integral, millorar les capacitats d’adaptació al canvi climàtic d’aquest tipus de boscos, objectiu que ha abordat el projecte Life+SUBER.

 

En la jornada, a la que han assistit silvicultors, gestors forestals, tècnics, professionals de la investigació forestal i representants de la indústria i institucions sureres, s’han exposat i debatut experiències sobre l’aplicació de models innovadors de gestió forestal i els avenços en el control de plagues, a més de tractar sobre els reptes i les oportunitats als que s’enfronta el sector a nivell local i internacional.

« Veure totes les notícies