Notícies

« Veure totes les notícies

EL PROJECTE TERRITORIS SURERS DE RETECORK HA ESTAT SELECCIONAT COM UN DELS PROJECTES PILOT DE LA XARXA RURAL NACIONAL DEL MINISTERI DE MEDI AMBIENT I MEDI RURAL I MARÍ

01/10/2010

El projecte Territoris Surers. El suro y els paisatges surers com a base del desenvolupament sostenible en zones rurals de RETECORK ha estat escollit com un dels 29 projectes pilot a la convocatòria de la Xarxa Rural Nacional de l'any 2010, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.

 

Aquest projecte és finançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i pel FEADER, Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. RETECORK ha obtingut una subvenció de 515.813 euros, els quals representen el 90% del pressupost total del projecte, que és de 573.125,56 euros i el cual s'executarà des de l'any 2010 fins el 2013.

 

Entre els objectius previstos destaca el desenvolupament d'accions dirigides a:

  1. Reforçar la competitivitat dels territoris surers.
  2. Promoure la creació d'ocupació estable fixant població i millorant la qualitat de vida dels habitants d'aquests territoris.
  3. Fomentar la innovació i el desenvolupament tecnològic del sector surer.
  4. Promoure noves activitats econòmiques basades en la valorització dels paisatges surers i el seu patrimoni cultural.
  5. Enfortir la xarxa RETECORK com entitat de referència.
  6. Promoure l'ús del suro com a producte natural i sostenible.

 

Per portar a terme aquestes accions, en el projecte participaran més de quinze municipis d'Andalusia, Castella-La Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana i Extremadura, coordinats a través de dues seus tècniques situades a Palafrugell a la província de Girona i San Vicente de Alcántara a Badajoz.

« Veure totes les notícies