Accions realitzades

• Contactes institucionals i captació de socis

Durant el 2010, RETECORK manté contacte amb representants dels diferents grups polítics a nivell estatal i presenta la Xarxa mitjançant reunions i compareixences davant el Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç, el Ministeri de Ciència i Innovació, la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Senat, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, etc.

D'altra banda, avança en els preparatius del projecte Territoris Surers i manté contacte mitjançant visites amb els municipis i entitats membres de RETECORK i possibles noves incorporacions a la Xarxa.


Descarregar Accions Realitzades RETECORK 2010 Contactes Institucionals

• Reunions tècniques, presentacions i campanyes

RETECORK es presenta a empreses i associacions com Caves Recaredo, Caves Vilarnau, la Denominació d'Origen Empordà, l'Associació de Comerciants de Sant Celoni, la Unió d'Associacions Espanyoles de Sumillers, l'Acadèmia de Sumilleria i Màsters Sumillers d'Espanya, etc. Cal destacar que la majoria d'aquests contactes han servit per establir un vincle estret i el compromís de les esmentades entitats amb el suro.

D'altra banda, la Xarxa ha assistit i participat en actes com taules rodones, conferències, presentacions a nivell nacional i internacional i ha afermat la seva relació amb mitjans de comunicació especialitzats en turisme, medi ambient i suro. Sempre vins tapats amb suro i RECICORK, reciclatge natural, les dues campanyes que impulsa RETECORK s'han implantat en municipis com Pals, Eslida, San Vicente de Alcántara, Palafrugell, Los Barrios, Sant Celoni, Navahermosa, Muelas del Pan...i empreses com Vins i Licors Grau i l'Hotel Novotel s'han adherit a les campanyes.


Descarregar Accions Realitzades RETECORK 2010 Reunions tècniques

• Edició de material informatiu i promocional

En el marc del projecte RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, un instrument pel desenvolupament sostenible a les zones rurals, el qual va rebre la col•laboració de la Fundació Biodiversitat, es va treballar en el disseny i edició de nou material de RETECORK i de les campanyes que s'estan duent a terme.


Descarregar Accions Realitzades RETECORK 2010 Edició material informatiu