Accions realitzades

• Contactes institucionals i captació de socis

Durant l'any 2013, la Xarxa ha seguit amb la tasca de captació de socis i realització de contactes institucionals. Cal destacar la importància d'aquesta feina tenint en compte que a mitjans d'abril es va produir un canvi als òrgans de govern d'aquesta, passant a presidir la Comissió Executiva el municipi de Coruche (Portugal) i l'Assemblea General el municipi de San Vicente de Alcántara (Espanya).

Entre tots els contactes realitzats, es poden ressaltar dues reunions amb la Conselleria de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia per estrènyer lligams i tractar de possibles futures col•laboracions; la trobada amb el Dr. Martí Boada, membre del comitè d'avaluació de les Reserves de la Biosfera de la UNESCO, amb la voluntat, per part de RETECORK, de que aquesta institució declari les suredes Patrimoni de la Humanitat; i la assistència a la presentació de projectes seleccionats per la Fundació Biodiversitat a la seva última convocatòria, en representació del projecte CORKLANDTOUR. CORK, LANDSCAPE & TOURISM, el qual es desenvoluparà l'anualitat 2014.


Descarregar Accions realitzades RETECORK 2013 Contactes institucionals

• Jornades, reunions tècniques, tallers participatius i presentacions

El 2013 i a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER, RETECORK ha estat present a actes celebrats per tota la geografia surera espanyola.

Destacar la realització de tallers participatius a diferents municipis surers amb l'objectiu de que entre els agents socials, econòmics i l'administració, es busquin noves línies de treball i explotació sostenible dels territoris surers, per exemple, el turisme de naturalesa.

D'altra banda, la Xarxa ha participat a jornades com La Mujer y el Corcho: asignatura pendiente a San José del Valle, Corcho Virgen del Alcornocal a Cortes de la Frontera, les V Jornadas Gastronómicas y Agroalimentarias "Parque Natural Tajo Internacional", assistit al I Congreso Ibérico de la Dehesa y el Montado a Badajoz, etc. Cal ressaltar també la participació de RETECORK a l'organització de la II Trobada de Museus i Centres d'Interpretació Surers i la XI Festa de la Pela de Llofriu, Palafrugell.

Per finalitzar, al marge del projecte Territoris Surers, la Xarxa ha assistit a actes a Portugal i França, i a la III Setmana Forestal Mediterrània, celebrada a Tlemcen, Argèlia.


Descarregar Accions realitzades RETECORK 2013 Reunions tècniques

• Campanyes i material de promoció

Aquest exercici, RETECORK ha col•laborat amb diferents entitats per a la promoció de les campanyes a favor del tap de suro i el reciclatge de taps de suro. El vincle s'ha dut a terme a través de la signatura de convenis, com per exemple amb la bodega Vallformosa, la Fundació VIMAR o CETEX, la Confederació Empresarial de Turisme d'Extremadura; o a través de l'assistència a fires i actes com ENOMAQ a Saragossa i el tancament de la campanya El corcho preserva lo bueno, a Madrid.

D'altra banda, en aquest període, s'ha seguit treballant en l'edició i actualització de material divulgatiu com el manual de creació de producte turístic a territori surer, el fulletó Young Cork Design, el desplegable Municipis Surers, el catàleg Más allá del tapón o el conte L'estrany cas de la sureda misteriosa; sense oblidar tota una sèrie d'informes de caràcter més tècnic.


Descarregar Accions realitzades RETECORK 2013 Campanyes i material de promoció