Notícies

EL MUNICIPI DE CORUCHE CELEBRA LA XI EDICIÓ DE FICOR

06/06/2019

José António Vieira da Silva, Ministre de Treball portuguès, inaugura la XI edició de FICOR, Feira Internacional da Cortiça, a Coruche.

Llegir més

CASSÀ DE LA SELVA CELEBRA LA TERCERA FIRA DEL TAP I EL SURO AMB LES DONES COM A PROTAGONISTES

06/06/2019

Una gran afluència de visitants gaudeixen de la Fira del Tap, que enguany ha tingut com a fil conductor les dones que han treballat i treballen a la indústria i el sector surer.

Llegir més

BONES FESTES!


Llegir més

REPRESENTANTS DE LA XARXA EUROPEA DE TERRITORIS SURERS ES REUNEIXEN A MAUREILLAS-LAS ILLAS PER ESTABLIR LES FUTURES LÍNIES DE TREBALL

14/11/2018

RETECORK reuneix a part dels seus membres de Portugal, Itàlia, França i Espanya i visiten entitats i municipis surers de la zona per conèixer la realitat del sector i els projectes en els que es treballa.

Llegir més

L’INSTITUT MÉDITERRANÉEN DU LIÈGE CELEBRA UNA NOVA EDICIÓ DE VIVEXPO, LA BIENNAL DEL SURO I EL BOSC MEDITERRANI

18/06/2018

Experts de tot el món es reuneixen en el municipi de Vivès en el marc de VIVEXPO, una trobada de caràcter tècnic que tracta sobre els reptes als que s’enfronta la sureda.

Llegir més

RETECORK ASSISTEIX A LA JORNADA “SURO, BIOECONOMIA I ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC”

13/06/2018

Durant la jornada, celebrada en el marc del projecte Life+SUBER, es debatí sobre els reptes i les oportunitats del sector surer a nivell mundial i internacional.

Llegir més

EL SECTOR SURER ES DÓNA CITA A LA FIRA DEL TAP DE CASSÀ DE LA SELVA

11/06/2018

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, inaugura la Fira del Tap de Cassà i destaca la projecció internacional del sector

Llegir més

FICOR 2018 VALORITZA EL SECTOR I ELS TERRITORIS SURERS

28/05/2018

El Ministre d’Agricultura, Boscos i Desenvolupament Rural, Luís Capoulas Santos, inaugura la desena edició de la Feira Internacional da Cortiça - FICOR, a Coruche.

Llegir més

FICOR, LA FIRA INTERNACIONAL DEL SURO, ANALITZA LES ÚLTIMES TENDÈNCIES DEL SECTOR EN LA SEVA III EDICIÓ

23/04/2018

El President de la Junta d’Extremadura, Fernández Vara, inaugura la tercera edició de FICOR a San Vicente de Alcántara i situa el sector surer com a exemple d’economia verd i circular.

Llegir més

CALANGIANUS CELEBRA UN FOCUS GROUP PEL RELLANÇAMENT DEL SECTOR SURER

02/04/2018

El focus group, sota el títol "Programació i valorització de la cultura surera", tractà l'estat actual del sector i els escenaris futurs als quals s'haurà d'enfrontar.

Llegir més

EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LLAGOSTERA, CAN CACIQUES, APOSTA PEL SURO EN LA SEVA NOVA EXPOSICIÓ

26/03/2018

L’empresa Productos del Corcho Aglomerado, durant els seus 52 anys de trajectòria, va donar una segona vida al suro, aprofitant l’aglomerat.

Llegir més

RETECORK ASSISTEIX A LA PRESENTACIÓ DE ‘TAPS DE FINCA’

19/03/2018

Els vins de la DO Empordà ja es tapen amb suro de proximitat. El projecte ‘Taps de finca’, impulsat per l’Institut Català del Suro i aquesta DO, busca el reconeixement d’aquests taps i el suro de l’Empordà.

Llegir més

EL SURO APASSIONA A FUTURS ENGINYERS EN DISSENY INDUSTRIAL

28/02/2018

El passat desembre, els alumnes del grau en Enginyeria Industrial de la Universitat de Deusto, van presentar els seus projectes amb suro davant de membres de RETECORK, com a representants del sector surer.

Llegir més

AECORK, ICSURO I RETECORK COL•LABOREN AMB LA UNIVERSITAT DE DEUSTO EN EL MARC DE L’ENGINYERIA EN DISSENY INDUSTRIAL

23/11/2017

El passat 21 de novembre, Maria Verdum, biòloga del departament d’I+D+i de l’Institut Català del Suro, va impartir una màster class via webinar als alumnes de l’enginyeria en Disseny Industrial de la Universitat de Deusto.

Llegir més

LA XARXA EUROPEA DE TERRITORIS SURERS CELEBRA LA SEVA COMISSIÓ EXECUTIVA A CALANGIANUS, SARDEGNA

15/11/2017

El municipi de Calangianus fou un dels fundadors de RETECORK el 2007, i el passat dimecres va acollir la reunió de la Comissió Executiva de la Xarxa amb un nou alcalde al front de l’executiu.

Llegir més

DIA EUROPEU DE L’ENOTURISME

06/11/2017
Llegir més

EL 20 DE JUNY ES VA REALITZAR LA QUARTA ENTREGA DE TAPS DE SURO A L’ASSOCIACIÓ LE.VISS, DE VERONA

05/07/2017

Des del 2014, el municipi de Calangianus col·labora en una campanya de reciclatge de taps de suro, i aquest any s’han entregat 860 kg.

Llegir més

LA PRIMERA FIRA DEL TAP ACONSEGUEIX PROJECTAR CASSÀ COM A POBLE TAPER I GAVARRES COM A TERRITORI SURER

30/06/2017

La Fira del Tap de l’any vinent se celebrarà del 8 al 10 de juny de 2018

Llegir més

LA FIRA DEL TAP DONARÀ A CONÈIXER UN SECTOR QUE FABRICA ANUALMENT 2.400 MILIONS DE TAPS DE SURO CATALANS

09/06/2017

Avui, a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s’ha presentat la Fira del Tap de Cassà de la Selva, una fira singular i única a Catalunya, i la segona de l’Estat espanyol. Els actes que s’han programat en el marc d’aquest esdeveniment tindran lloc del 16 al 18 de juny.

Llegir més

FICOR, LA FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA, APOSTA PEL TURISME SOSTENIBLE

29/05/2017

La novena edició de FICOR, que es va celebrar del 25 al 28 de maig al municipi de Coruche, es fa seu l’Any Internacional del Turisme Sostenible i explica que el suro i aquest sector hi tenen molt a dir.

Llegir més

LA PELA DEL SURO, TRADICIÓ I ESPECTACLE A LOS BARRIOS

31/05/2017

El Parc Natural de Los Alcornocales ocupa un 70% d'aquest municipi gadità, la qual cosa situa a la vila com una de les zones de producció surera més puixants d'Andalusia.

Llegir més

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECONEIX LA TASCA DELS REPRESENTANTS DEL PROGRAMA AMBASSADORS

22/12/2016

Guillem Genover, vicepresident de la Comissió Executiva de RETECORK, rep el reconeixement del govern de la Generalitat de Catalunya com Ambassador.

Llegir més

BONES FESTES!

20/12/2016
Llegir més

RETECORK CELEBRA LA SEVA COMISSIÓ EXECUTIVA A PONTE DE SOR, PORTUGAL

02/11/2016

El municipi de Ponte de Sor, plenament surer i situat a l’Alt Alentejo, reuneix als representants de la Xarxa Europea de Territoris Surers per celebrar la seva Comissió Executiva.

Llegir més

EL PRIMER GRUP DE TURISTES AMERICANS ARRIBA A LES GAVARRES

14/06/2016

Aquesta iniciativa d’ecoturisme és pionera a nivell internacional, ja que pretén posar en valor la cultura del suro i tot el seu patrimoni associat entre el públic nord-americà.

Llegir més

VIVEXPO REUNEIX DE NOU A PROFESSIONALS DEL SECTOR SURER PER TRACTAR QUINA ÉS L’ECONOMIA QUE VOLEM PER LES NOSTRES SUREDES

13/06/2016

RETECORK assisteix a l’edició 2016 de VIVEXPO, la trobada bianual del suro i el bosc mediterrani que es celebra a Vivès, França.

Llegir més

EL SECTOR SURER ES REUNEIX A LA VIII EDICIÓ DE FICOR, FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

30/05/2016

El municipi de Coruche es reafirma en la seva aposta pel sector surer arribant a la VIII edició de FICOR, fira que aglutina a productors surers, propietaris forestals, investigadors, i tot tipus d’activitats lúdiques pel públic no professional.

Llegir més

VOLS DESCOBRIR EL SURO DE PROP?

23/05/2016

Si el suro encara és un desconegut per vosaltres heu de visitar la Finca Fitor, una masia envoltada de sureda en plena Costa Brava.

Llegir més

FICOR, LA FIRA INTERNACIONAL DEL SURO DE SAN VICENTE DE ALCÁNTARA, CELEBRA LA SEVA SEGONA EDICIÓ

02/05/2016

En el marc de la Fira Internacional del Suro, RETECORK ha reunit als seus associats per a les reunions de la Comissió Executiva i Assemblea General.

Llegir més

EL PROJECTE FROM BARK TO BOTTLE ATERRA A LES COMARQUES GIRONINES

26/01/2016

From Bark to Bottle fou presentat el passat dijous a la Casa de Cultura de Girona de la mà de la Cork Forest Conservation Alliance, Two Birds One Stone i el Consorci de Les Gavarres.

Llegir més

L’ANY 2016 L’ICSURO CELEBRA EL SEU 25 ANIVERSARI I PRETÉN DONAR UN NOU IMPULS A TOTA LA CADENA DE VALOR DEL SURO

02/01/2015

Les activitats que es desenvoluparan en el marc d’aquesta commemoració permetran reforçar les línies estratègiques en matèria de turisme, sostenibilitat, suport a l’emprenedoria, noves aplicacions del suro i l’enologia.

Llegir més

BONES FESTES I DESCOBREIX ELS TERRITORIS SURERS!

23/12/2015
Llegir més

REPRESENTANTS DE L’ADMINISTRACIÓ D’ALGÈRIA VISITEN EL SECTOR SURER CATALÀ

16/12/2015

Representants de l’Administració d’Algèria en temes forestals visiten el sector surer català amb l’objectiu de conèixer el sector de més a prop i estudiar possibles vies de col·laboració.

Llegir més

EXPERTS DEL SECTOR SURER ES REUNEIXEN A MADRID EN UNA JORNADA SOBRE SURO I BIOECONOMIA

28/09/2015

L’objectiu principal de la jornada es centrà en identificar accions d’I+R per augmentar la rendibilitat i sostenibilitat de la matèria prima en el sector.

Llegir més

DESCOBREIX TOT EL QUE HI HA AL DARRERA D’UN TAP DE SURO

13/07/2015

Si estàs de visita a Palafrugell o hi vius normalment, no pots deixar de conèixer el que hi ha al darrera d’un tap de suro, des de la pela de l’alzina surera fins que aquest tap arriba a l’ampolla de vi o cava.

Llegir més

LA FUNDACIÓ SERRA D’ESPADÀ I LA SOCIETAT D’AMICS DEL PARC NATURAL ORGANITZEN UNA JORNADA AL VOLTANT DEL SURO

29/06/2015

La Serra d’Espadà vol recuperar i posar en valor l’aprofitament del bosc de sureda als municipis del Parc Natural, lluitant així contra la degradació de l’ecosistema que suposa l’abandonament de la gestió de les finques forestals i, en conseqüència, el despoblament rural.

Llegir més

LA COMISSIÓ D’EMPRESA I OCUPACIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA ES COMPROMET A TRASLLADAR LES PETICIONS DEL SECTOR SURER CATALÀ ALS GRUPS PARLAMENTARIS

24/04/2015

ICSURO i RETECORK van comparèixer davant aquesta Comissió per tal d’explicar la situació actual del sector i realitzar una sèrie de demandes.

Llegir més

RETECORK PARTICIPARÀ A LA IV SETMANA FORESTAL MEDITERRÀNIA ELS PROPERS DIES 17 I 18 DE MARÇ A BARCELONA

19/02/2015

La participació de RETECORK a la IV Setmana Forestal Mediterrània té un objectiu primordial: donar a conèixer internacionalment i promocionar els territoris surers mitjançant el projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism, Valorització social i turística dels paisatges surers, el qual executà la Xarxa durant l’any 2014 amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Llegir més

Us desitgem boniques festes i feliç 2015!

19/12/2014

Si ja teniu al cap alguna escapadeta pel proper any, recordeu que els territoris surers són un tresor natural i patrimonial i posen al vostre abast experiències úniques.

Llegir més

RETECORK AMB LA INICIATIVA “NATURA LOCAL A LES GAVARRES”

11/12/2014

Les noves tecnologies aterren a les rutes de descoberta del massís de Les Gavarres a través d’una aplicació de mòbil i d’una plataforma web, i RETECORK en fa difusió a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers.

Llegir més

ELS TERRITORIS SURERS AL CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RURAL I DE NATURALESA

01/12/2014

RETECORK presenta el projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers al Congrés Internacional de Turisme Rural i de Naturalesa.

Llegir més

RETECORK CELEBRA LA SEVA COMISSIÓ EXECUTIVA A CALANGIANUS, MUNICIPI SURER I MEMBRE FUNDACIONAL DE LA XARXA

21/11/2014

Representants de RETECORK d’Itàlia, Portugal i Espanya es reuneixen a Calangianus, a Sardegna, per celebrar la seva Comissió Executiva. Aprofitant l’esdeveniment, es van realitzar visites a altres municipis surers i equipaments com el Museo del Sughero o l’Stazione Sperimentale del Sughero - DIRSS Agris Sardegna.

Llegir més

EL MUNICIPI DE CALONGE, UN ANY MÉS, CELEBRA LA FESTA DEL VI NOU

17/11/2014

RETECORK participa a la Festa del Vi Nou de Calonge a través d’una conferència sobre la potencialitat turística dels territoris surers i l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Únic. Transfronterer; perquè els territoris surers i vitivinícoles tenen molt a oferir.

Llegir més

AGENTS TURÍSTICS DE L’ENTORN DEL PARCS NATURALS DEL MONTSENY I DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

10/11/2014

RETECORK, a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, va impartir un taller de creació de producte turístic a territori surer el passat 6 de novembre, al municipi de Sant Celoni.

Llegir més

EL TURISME RURAL S’IMPLANTA A NIVELL INTERNACIONAL I ELS MUNICIPIS SURERS DE PORTUGAL ORGANITZEN FIRES I ACTES VINCULATS A AQUESTA TENDÈNCIA

03/11/2014

RETECORK participa a la fira EXPOREG i el Congrés Internacional de Turisme Rural a Reguengos de Monsaraz, així com a la Feira de Agosto, que celebra el municipi de Grândola anualment.

Llegir més

LA NOVA PLATAFORMA TECNOLÒGICA “DESCOBREIX ELS TERRITORIS SURERS” JA ESTÀ ONLINE, A QUÈ ESPERES?

08/10/2014

Després de molta feina interna, RETECORK publica la nova plataforma online “Descobreix els territoris surers”. Tot això a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, el qual rep el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Llegir més

ES REUNEIXEN AGENTS TURÍSTICS DE LOS BARRIOS, A PLE PARC NATURAL DE LOS ALCORNOCALES, PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

24/09/2014

RETECORK, a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, va impartir un taller de creació de producte turístic a territori surer a Los Barrios, Cadis.

Llegir més

ELS AGENTS TURÍSTICS D’ESLIDA I EL PARC NATURAL DE LA SERRA D’ESPADÀ ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC VINCULAT AL PATRIMONI SURER

09/07/2014

RETECORK, a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, va impartir un taller de creació de producte turístic a Eslida, Comunitat Valenciana.

Llegir més

EL NUCLI DE LLOFRIU ACULL LA FESTA DE LA PELA QUE ARRIBA A LA SEVA 12a EDICIÓ

17/06/2014

La 12a edició de la Festa de la Pela del Suro torna a organitzar-se amb l’objectiu de reivindicar el valor ambiental del suro i el producte de proximitat.

Llegir més

VIVEXPO ES CONSOLIDA COM LA BIENNAL DEL SURO I EL BOSC MEDITERRANI A FRANÇA

16/06/2014

RETECORK assisteix a l’edició 2014 de VIVEXPO, la trobada bianual del suro i el bosc mediterrani que es celebra a Vivès, França. Aquestes jornades reuneixen a experts en el sector surer a nivell internacional i són l’ocasió ideal per intercanviar coneixements i experiències.

Llegir més

CLAUSURA LES SEVES PORTES LA 6a EDICIÓ DE FICOR, FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA, CELEBRADA DEL 29 DE MAIG A L’1 DE JUNY, A CORUCHE

02/06/2014

El lema escollit per l’any 2014, La Sostenibilitat del Montado, per un Futur Millor, té com a compromís treballar i debatre sobre aquest tema i d’altres d’igual importància durant tot l’esdeveniment. Així mateix, l’Observatório do Sobreiro e da Cortiça acollí, una vegada més, tota la programació científica.

Llegir més

AGENTS TURÍSTICS DE LA SIERRA DE SAN PEDRO I EL PARC NATURAL TAJO INTERNACIONAL ES POSEN EN MARXA PER LA CREACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC

30/05/2014

RETECORK, a través del projecte CORKLANDTOUR. Cork, Landscape & Tourism. Valorització social i turística dels paisatges surers, va impartir un taller de creació de producte turístic a territori surer a San Vicente de Alcántara, Extremadura.

Llegir més

RETECORK COL•LABORA AMB EL PROJECTE ECOTURALIA, DEL PROGRAMA EMPLEAVERDE DE LA FUNDACIÓN BIODIVERSIDAD

23/05/2014

Agents vinculats al turisme participen al taller Marketing de productes de turisme sostenible: crear experiències pel mercat europeu, que es va celebrar el dia 21 de maig a Alcázar de San Juan (Ciudad Real), en el marc del projecte ecoTURalia, del Programa EmpleaVerde de la Fundación Biodiversidad.

Llegir més

L’ASSOCIACIÓ AMICS DE LA PAGESIA DESCOBREIX EL MÓN DEL SURO A PALAFRUGELL

19/05/2014

Més de 40 persones de l’Associació Amics de la Pagesia es desplacen a Palafrugell, el passat dissabte, per conèixer de ben a prop el món del suro i la sureda, de la mà del Museu del Suro, l’empresa J.Vigas, S.A., i RETECORK – Xarxa Europea de Territoris Surers.

Llegir més

EL CONSELL REGULADOR DE LA DO EMPORDÀ CELEBRA LA JORNADA VINS DE TRAMUNTANA

07/05/2014

L’Institut Català del Suro i RETECORK participen a la jornada Vins de Tramuntana a través d’un taller sensorial, el qual explica de manera didàctica la interacció del tap de suro amb el vi.

Llegir més

ES CELEBRA A CORUCHE LA 3ª TROBADA DE REDECOR

01/04/2014

El proper 11 d'abril, el Observatório do Sobreiro e da Cortiça de Coruche acollirà la 3ª trobada de REDECOR.

Llegir més

EL 95% DELS VINS I CAVES PARTICIPANTS AL GIROVÍ TAPATS AMB SURO

15/03/2014

La dinovena edició del concurs aplega a més de 180 tastadors i més de 200 mostres de vins i caves de totes les Denominacions d’Origen catalanes.

Llegir més

JEREZ DE LA FRONTERA, CIUTAT EUROPEA DEL VI 2014

26/02/2014

El passat 22 de febrer, Jerez de la Frontera va acollir l’Acte Oficial de designació de Jerez, Ciutat Europea del Vi 2014.

Llegir més

ES CELEBRA A MADRID LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL SUREDES I SECTOR SURER AMB MÉS DE 300 PARTICIPANTS

17/02/2014

Els dies 22 i 23 de gener, RETECORK participà a la Conferència Internacional Suredes i Sector Surer que va tenir lloc a Madrid, al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Llegir més

BONES FESTES!

16/12/2013

Que cada vegada siguem més els que sabem que el suro té un gran futur i que els seus paisatges i territoris són un bé per tothom!

Llegir més

RETECORK DESENVOLUPARÀ EL PROJECTE CORKLANDTOUR EL PROPER 2014

11/12/2013

El passat 16 d’octubre, la Xarxa Europea de Territoris Surers va assistir a la presentació dels projectes seleccionats per la Fundació Biodiversitat a la seva última convocatòria oberta.

Llegir més

RETECORK PARTICIPA A JORNADES I FIRES DE FRANÇA I PORTUGAL

02/12/2013

El 21 i 22 de novembre RETECORK celebrà la seva Comissió Executiva en el marc de les Journées Techniques du Liège, a Le Plan de la Tour; i del 28 a l’1 de desembre ha estat present a la Feira do Montado, Portel, a través de l’exposició fotogràfica Paisagem Corticeira.

Llegir més

S’ASSOLEIXEN ELS OBJECTIUS FIXATS PEL PROJECTE TERRITORIS SURERS A LA SEVA FINALITZACIÓ

31/10/2013

La Xarxa Europea de Territoris Surers, RETECORK, ha desenvolupat des de finals de 2010 el projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. Aquest finalitza amb els objectius assolits i, sobretot, un gran treball en xarxa amb totes les entitats vinculades al sector i d’altres interessades en potenciar el suro i els seus valors ambientals.

Llegir més

ELS TERRITORIS SURERS I EL SEU POTENCIAL CADA VEGADA ESTAN MÉS PRESENTS A ACTES PÚBLICS I MITJANS DE COMUNICACIÓ

25/10/2013

RETECORK ha participat a les V Jornades Gastronòmiques i Agroalimentàries de Valencia del Alcántara (Extremadura), les quals han inclòs un monogràfic dedicat al suro i al vi; i ha promogut una jornada a San José del Valle (Andalusia), sota el títol La Dona i el Suro: assignatura pendent.

Llegir més

ELS MUNICIPIS DE LLAGOSTERA I MAUREILLAS-LAS-ILLAS APOSTEN PEL SURO COM A RECLAM DINS DELS SEUS ESDEVENIMENTS

14/10/2013

RETECORK ha col·laborat el passat dissabte amb la Fira del Bolet que ha tingut lloc a Llagostera, a Catalunya; i diumenge 13 va ser present a la Jornada del Suro a Maureillas-las-Illas, França.

Llegir més

LOS BARRIOS, A LA PROVÍNCIA DE CADIS, ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

11/09/2013

L’exposició romandrà a la localitat , a l’edifici El Pósito, fins el 20 d’octubre. Amb la mostra es pretén difondre els valors del sector surer i, particularment, la riquesa i diversitat paisatgística dels territoris surers.

Llegir més

LA FIRA D’AGOST DEL MUNICIPI DE GRÂNDOLA, A L’ALENTEJO PORTUGUÈS, TANCA LES SEVES PORTES AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU

27/08/2013

RETECORK assisteix a la Fira d’Agost per segon any consecutiu. La fira ha tingut lloc del 21 al 26 d’agost i els milers de persones que hi assistiren confirmen l’èxit de l’esdeveniment a la regió.

Llegir més

AL MUNICIPI D’ESLIDA, AL PARC NATURAL DE LA SERRA D’ESPADÀ, ES RECULLEN IDEES, PROPOSTES I INICIATIVES PER LA PROMOCIÓ DEL SECTOR SURER

05/07/2013

RETECORK s’ha desplaçat al municipi d’Eslida, a la província de Castelló i al bell mig del Parc Natural de la Serra d’Espadà, per celebrar un taller participatiu en el marc del projecte Territoris Surers. Arrel de les conclusions, s’establiran noves línies de treball.

Llegir més

PRIMERA TROBADA IBÈRICA SOBRE DECISIONS DE LOCALITZACIÓ I ESTRATÈGIES EMPRESARIALS AL SECTOR SURER

05/07/2013

A partir de les 14.30h, tindrà lloc a l'Institut Superior d'Economia i Gestió / Universitat Tècnica de Lisboa, la I Trobada Ibèrica sobre Decisions de Localització i Estratègies Empresarials al Sector Surer. Dionísio Simão Mendes, President de la Comissió Executiva de RETECORK participarà a la taula rodona.

Llegir més

MUELAS DEL PAN, MUNICIPI DE LA PROVÍNCIA DE ZAMORA, APOSTA PEL VALOR TURÍSTIC DE LA SEVA SUREDA

03/07/2013

Ahir, Luis Alberto Miguel Alonso, Alcalde de Muelas del Pan, inaugurà l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, una mostra que pretén valoritzar i difondre la riquesa i diversitat paisatgística de la sureda, un ecosistema únic a la conca mediterrània.

Llegir més

EL CENTRE GUADALINFO DE CORTES DE LA FORNTERA ORGANITZA LES I JORNADES CORCHO VIRGEN DEL ALCORNOCAL

01/07/2013

Les jornades, las quals van tenir lloc el passat 29 de juny, es van desenvolupar amb la participació directa de diferents agents del sector surer: l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Ronda, l’Agència Andalusa de Medi Ambient i Agua, Gea Forestal, COAG Màlaga, RETECORK i varis artesans surers.

Llegir més

EL TAP DE SURO RECOLZAT PELS PROFESSIONALS DEL SECTOR

28/06/2013

Amb motiu de la campanya El corcho preserva lo bueno, la iniciativa CORK, agrupació d’institucions i patronals sureres d’Espanya que promouen l’ús del tap de suro, ha presentat a l’Hotel Orfila de Madrid la taula rodona Vi i suro: els reptes del segle XXI.

Llegir més

EL PAISATGE SURER ÉS COMÚ A BANDA I BANDA DE LA FRONTERA

21/06/2013

La Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà va inaugurar ahir l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Únic. Transfronterer. La mostra, editada per RETECORK, pretén exemplificar que el paisatge i la cultura del suro van més enllà d’unes línies artificials sobre el mapa.

Llegir més

PER TERCER ANY CONSECUTIU, ELISAVA APOSTA PEL SURO COM A MATERIAL PEL DISSENY I L’ARQUITECTURA

14/06/2013

Durant les últimes tres setmanes, estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA han visitat el sector surer ubicat a Palafrugell i han desenvolupat els seus projectes amb suro, que presentaren el passat 12 de juny.

Llegir més

EL MUNICIPI DE SESTRICA, A LA PROVÍNCIA DE SARAGOSSA, APOSTA PER LA SEVA SUREDA

13/06/2013

La sureda de Sestrica és un ecosistema gairebé únic a la Comunitat Autònoma d’Aragó. El municipi, recentment incorporat a RETECORK, comparteix els objectius de valoritzar i difondre el llegat cultural i patrimonial vinculat a l’activitat surera i promoure el desenvolupament local sostenible a través d’aquest bosc.

Llegir més

RETECORK SEGUEIX LA SEVA TASCA POLÍTICA REUNINT-SE AMB EL DIRECTOR GENERAL DE MEDI NATURAL DE LA JUNTA D’ANDALUSIA

05/06/2013

Entre els diferents temes abordats, destaca la conveniència d’estendre a Andalusia aquesta Xarxa, amb la participació d’aquelles entitats andaluses vinculades a les zones sureres de la comunitat autònoma. A més d’aquesta trobada, RETECORK aprofità per reunir-se amb representants del municipi de Los Barrios.

Llegir més

EL MUNICIPI DE CORUCHE CELEBRA LA CINQUENA EDICIÓ DE FICOR – FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

27/05/2013

FICOR s’ha celebrat del 22 al 26 de maig al municipi de Coruche. A la cinquena edició de l’esdeveniment, s’ha pretès atendre els sentiments de la societat en relació a una millor qualitat de vida i una perspectiva socioeconòmica emmarcada en un context de respecte i protecció del medi ambient.

Llegir més

TORNA LA FESTA DE LA PELA DEL SURO, A LLOFRIU, PROPOSANT UNA JORNADA DE LLEURE I DE DIFUSIÓ DELS VALORS FORESTALS

22/05/2013

La XI Festa de la Pela del Suro de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà), tindrà lloc el proper dissabte 22 de juny amb un ampli i variat programa d’activitats que ocuparan tota la jornada.

Llegir més

ALS RESTAURANTS, TAMBÉ CARTA DE TAPS DE SURO

08/05/2013

Els restaurants més prestigiosos d’Espanya sumaran a la seva carta de vins una carta de taps de suro.

Llegir més

LA FIRA INTERNACIONAL DEL SURO A SAN VICENTE DE ALCÁNTARA OBTÉ UN GRAN IMPACTE MEDIÀTIC

18/04/2013

El president del Govern d’Extremadura, José Antonio Monago, inaugurà el passat 16 d’abril la Fira Internacional del Suro (FICOR) a San Vicente de Alcántara, mostrant tot el recolzament del Govern al sector.

Llegir més

ESTABLIMENTS HOSTALERS D’EXTREMADURA PROMOCIONEN ENTRE ELS SEUS CLIENTS ELS VINS TAPATS AMB SURO

15/04/2013

L’Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal (IPROCOR), la Confederació Empresarial de Turisme d’Extremadura (CETEX) i la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK) han firmat un conveni de col·laboració per promocionar, a establiments hostalers de la regió, els vins tapats amb suro i promoure el reciclatge de taps d’aquest material natural. Aquest acord es firma en el marc de la Fira Internacional del Suro, que comença demà, 16 d’abril, a San Vicente de Alcántara.

Llegir més

LA FUNDACIÓ VIMAR ES COMPROMET AMB EL SURO A TRAVÉS DEL PROJECTE A TOT TAP

11/04/2013

El projecte A tot tap, liderat per la Fundació VIMAR i vinculat amb el reciclatge de taps de suro, vol difondre i promoure els objectius i els principis de sostenibilitat, especialment l’àmbit de la gestió dels residus i la participació, entre altres objectius.

Llegir més

VALLFORMOSA ES COMPROMET AMB EL SURO

03/04/2013

De la mà de RETECORK i l’Institut Català del Suro, Vallformosa es compromet amb el suro, com a material natural, sostenible i renovable i com a millor sistema de tapament que existeix en termes de qualitat, medi ambient i funcionalitat.

Llegir més

EN EL MARC DE LA III SETMANA FORESTAL MEDITERRÀNIA, RETECORK ES DESPLAÇA A ALGÈRIA

22/03/2013

La ciutat de Tlemcen acull la III Setmana Forestal Mediterrània, on hi han participat més de 250 persones provinents de diferents països del Mediterrani: Algèria, Marroc, Tunísia, Líban, Turquia, Portugal, França, Itàlia, Croàcia, Espanya, etc.

Llegir més

EL VALOR REAL DE LES SUREDES A CATALUNYA ÉS DE 4.500 EUROS PER HECTÀREA CADA ANY

12/03/2013

RETECORK assisteix a la presentació de l’estudi sobre els valors econòmics i ambientals de la sureda, el qual quantifica que la gestió forestal dels boscos d’alzines sureres aporta un 80% més de valor que fins ara la societat no havia comptabilitzat.

Llegir més

EL CONCURS GIROVÍ ES COMPROMET AMB EL RECICLATGE DELS TAPS DE SURO

11/03/2013

Més de 200 persones relacionades amb el sector vinícola, hostaler, professional i surer van assistir a la divuitena edició del concurs Giroví.

Llegir més

ES CELEBRA LA II TROBADA DE MUSEUS I CENTRES D’INTERPRETACIÓ SURERS AL MUSEU DEL SURO DE PALAFRUGELL

15/02/2013

En el marc de les Jornades Tècniques: Recursos per als Museus i el Patrimoni en la nova economia, organitzades pel Museu del Suro de Palafrugell, el Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i RETECORK – Xarxa Europea de Territoris Surers, s’ha celebrat la II Trobada Europea de Museus i Centres d’Interpretació Surers.

Llegir més

JORNADES TÈCNIQUES: RECURSOS PER ALS MUSEUS I EL PATRIMONI EN LA NOVA ECONOMIA

11/02/2013

En el marc d’aquestes Jornades Tècniques, organitzades pel Museu del Suro de Palafrugell, el Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i RETECORK – Xarxa Europea de Territoris Surers, tindrà lloc la II Trobada Europea de Museus i Centres d’Interpretació Surers.

Llegir més

L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS. RECULL LES CARACTERÍSTIQUES DE LA SUREDA DES D’UN PUNT DE VISTA TÈCNIC I PAISATGÍSTIC

04/02/2013

El passat divendres, 1 de febrer, s’inaugurà l’exposició al Museu del Suro de Palafrugell amb més d’una setantena d’assistents. Aquests van poder gaudir de la diversitat paisatgística de les suredes i deveses de la Península Ibèrica.

Llegir més

EL MUNICIPI DE NAVAHERMOSA, A TOLEDO, APOSTA PEL SURO COM ELEMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

04/02/2013

Representants de RETECORK es desplacen al municipi de Navahermosa per dur a terme un taller participatiu amb el que es pretén trobar solucions i iniciatives conjuntes per tal que el suro, i el sector que l’envolta, sigui un recurs pel desenvolupament local sostenible del territori.

Llegir més

CALONGE S’UNEIX A LA INICIATIVA BIBLIOTEQUES AMB DO, LLETRES I VINS

28/01/2013

El mes de gener, la DO Empordà ha obert la iniciativa Biblioteques amb DO, Lletres i Vins. Durant tot el mes la biblioteca de Calonge, amb la col·laboració de RETECORK, i d’altres com les de Figueres, Palafrugell, Palamós i Catell-Platja d’Aro, han programat diverses activitats relacionades.

Llegir més

ETS ARTISTA O ARTESÀ I TREBALLES AMB SURO? ET VOLEM CONÈIXER!

22/01/2013

RETECORK vol potenciar i fomentar el coneixement de la tasca artesanal i artísitca que hi ha darrera del suro.

Llegir més

EL SURO POT AMPLIAR EL VENTALL D’ACTIVITATS EMPRESARIALS DERIVANT-LES CAP A L’EXPLOTACIÓ SOSTENIBLE I RESPONSABLE DEL PAISATGE I LA CULTURA.

14/01/2013

RETECORK recull les opinions, idees i iniciatives d’agents socials i econòmics dels municipis membres del projecte Territoris Surers per enfocar el desenvolupament i les futures accions de la Xarxa als interessos dels seus habitants.

Llegir més

CORK PRESENTA L’ARBRE DEL DESITJOS MÉS SOSTENIBLE AL PASSEIG DE GRÀCIA DE BARCELONA

19/12/2012

Cork, iniciativa que promou el suro com el millor i més sostenible mètode de tapament per a vins i caves, instal·la un gran Arbre de Nadal de 4 metres d’alçada fet amb ampolles de vidre i adornat amb taps de suro.

Llegir més

LLUÍS MEDIR, PRESIDENT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE RETECORK, REP EL PREMI GLA D’OR ATORGAT PER LA PATRONAL CATALANA DEL SURO

13/12/2012

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, ha celebrat la XXII edició dels premis Gla d’Or, guardonant a Lluís Medir, José Luis Gallego i La Caixa.

Llegir més

EL SURO ATRAU A PROFESSIONALS INTERNACIONALS DEL DISSENY

12/12/2012

La celebració d’un taller sobre disseny creatiu amb suro, a càrrec del dissenyador Martin Vicker, aporta una visió pràctica sobre nous usos i rentables d’aquest material natural, reutilitzable i sostenible.

Llegir més

LLUM VERDA PER LA RECOLLIDA I RECICLATGE DE TAPS DE SURO A FRANÇA

07/12/2012

Al costat de l’Alcalde de Los Masos i el President de l’Institut Méditerranéen du Liège i Alcalde del municipi de Vivès, la Presidenta del Conseil Général des Pyrénées-Orientales, Hermeline Malherbe, llança oficialment la campanya de recollida i reciclatge de taps de suro.

Llegir més

SANTA MARIA DE LAMAS ACULL LA SEGONA TROBADA DE REDECOR

07/12/2012

REDECOR, la Rede Temática do Sobreiro e da Cortiça, celebra la seva segona trobada amb una intervenció de la Câmara Municipal de Coruche: Cortiça, lúdica e sustentável.

Llegir més

LA SUBDELEGADA DEL GOVERN A ZAMORA, CLARA SAN DAMIÁN, INAUGURÀ EL TALLER PARTICIPATIU DEL PROJECTE TERRITORIS SURERS A CEREZAL DE ALISTE

04/12/2012

La Subdelegada del Govern a Zamora qualificà de magnífica oportunitat pel desenvolupament sostenible del medi rural la participació de Cerezal de Aliste, pedania de Muelas del Pan, al projecte Territoris Surers.

Llegir més

RETECORK EXPLICA LA SEVA EXPERIÈNCIA A LES JORNADES TÈCNIQUES DE L’ESPAI CATALÀ TRANSFRONTERER

30/11/2012

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya organitza les Jornades Tècniques de l’Espai Català Transfronterer per tal que l’administració, organitzacions i empreses comparteixin la seva experiència en cooperació internacional.

Llegir més

UN CENTENAR DE VOLUNTARIS PARTICIPA A LA JORNADA DE REPOBLACIÓ AL PARC NATURAL DE LOS ALCORNOCALES

29/11/2012

Aquesta jornada de repoblació posa fi a les accions per la millora i sostenibilitat dels boscos de sureda de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup amb la col·laboració de RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i ICTA, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals.

Llegir més

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE TOLEDO, GARCÍA-TIZÓN, DEFENSA LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT I ELS ESPAIS NATURALS

19/11/2012

La Diputació de Toledo organitza l’exposició Tardor Natural integrada per quatre mostres, entre elles Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, que ofereixen a l’espectador una visió de diferents aspectes que comporta la naturalesa.

Llegir més

ELS VISITANTS DE LA FESTA DEL VI NOU DE CALONGE DESCOBREIXEN ELS SECRETS DEL SURO ENFRONT EL VI

12/11/2012

La Festa del Vi Nou celebra aquest any la seva desena edició doblant el nombre d’activitats i amb propostes innovadores com el taller sensorial del suro dut a terme per RETECORK.

Llegir més

EL SECTOR TURÍSTIC I COMERCIAL DE PALAFRUGELL BUSCA UN DISTINTIU PROMOCIONAL DEL MUNICIPI REALITZAT EN SURO

26/10/2012

RETECORK i l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell han organitzat un taller participatiu per fomentar el suro com un element de promoció i desenvolupament del municipi. Amb aquest objectiu, s’han reunit comerciants, representants del sector turístic, dissenyadors i industrials surers.

Llegir més

LA IMPLICACIÓ DE LA CIUTADANIA, AGENTS SOCIALS, ECONÒMICS I L’ADMINISTRACIÓ, ÉS LA CLAU PER A LA PROMOCIÓ DEL SECTOR SURER I ELS SEUS TERRITORIS.

13/10/2012

RETECORK organitza un taller participatiu a Extremadura perquè, entre tots els agents del territori, es fomenti el suro como un element de promoció i desenvolupament dels municipis i territoris surers.

Llegir més

SANT CELONI COMERÇ GUANYA UN PREMI FUTURSHOP 2012 A TRAVÉS D’UNA CAMPANYA DE RECICLATGE DE TAPS DE SURO

28/09/2012

La campanya de reciclatge de taps de suro, de Sant Celoni Comerç, rep el premi Futurshop 2012 a la millor iniciativa pública pel desenvolupament i/o promoció del comerç a la categoria de municipis amb població inferior a 20.000 habitants.

Llegir més

ASECOR PRESENTA LA CAMPANYA AQUÍ SE DECORCHA

27/09/2012
Es presenta la campanya Aquí se descorcha, que té per objectiu la creació d’una xarxa d’establiments de restauració compromesos amb el suro, com a recurs natural i exclusiu. Els sectors d’Espanya i Portugal tracten d’aquesta manera d’involucrar a tota la Llegir més

L’ASSEMBLEA GENERAL DE RETECORK RATIFICA 8 NOUS SOCIS

24/09/2012
El municipi d’Hornachuelos, a Còrdova, i Santa Maria da Feira, a la regió de Entre Douro e Vouga de Portugal, firmen l’acord d’adhesió a RETECORK.Llegir més

EL SECTOR SURER PRESENTA LA INICIATIVA CORK A MADRID

19/09/2012
En motiu del llançament de la campanya informativa sobre els beneficis del tap de suro, es presenten els resultats del sondeig sobre els hàbits i percepcions dels espanyols respecte el vi i cava i el seu tapament.Llegir més

RETECORK ES PRESENTA DAVANT EL NOU EQUIP DE GOVERN DE CALANGINAUS, SARDEGNA.

13/09/2012
Calangianus, municipi sard que ostenta la Vicepresidència italiana de RETECORK, segueix apostant pel suro després del canvi de govern a les últimes eleccions municipals. Llegir més

RETECORK A LA FIRA D’AGOST DE GRÂNDOLA

23/08/2012
El President de la Câmara Municipal de Coruche va estar present a la inauguració de la Feira de Agosto do Turismo e Ambiente de Grândola, en representació de la Xarxa Europea de Territoris Surers – RETECORK.Llegir més

NAVAHERMOSA RECUPERA LA SEVA SUREDA

09/08/2012
El municipi de Navahermosa recupera hectàrees de sureda gràcies a la repoblació en el marc de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup amb la col•laboració de RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i ICTA, Institut de CiènciaLlegir més

ES REALITZEN TREBALLS PER LA RECUPERACIÓ DE SUREDES CREMADES A LA SERRA D’ESPADÀ

01/08/2012
La sureda és una de les masses arbòries que millor es recupera després d’un incendi; no obstant, si aquest és recurrent, són necessàries tasques silvícoles per la seva regeneració. En aquest cas, aquestes feines es realitzen en el marc de la campanya GràcLlegir més

EL 95% DE LES ALZINES SURERES AFECTADES PER L’INCENDI DE L’ALT EMPORDÀ REBROTARAN

27/07/2012
Gràcies a l’adaptació que han desenvolupat durant milers d’anys, les alzines sureres són una de les comunitats d’arbres que millor es recupera desprès d’un incendi.Llegir més

EL GDR DE LOS ALCORNOCALES CONGREGA A ENÒLEGS, SUMILLERS I EXPERTS GASTRONÒMICS PERQUÈ VISQUIN LA PELA DEL SURO

25/07/2012
Enòlegs, sumillers i experts gastronòmics viuen una jornada única al Parc Natural de Los Alcornocales. Es tracta de la primera de les activitats que s’han dut a terme a les suredes andaluses en el marc de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel AlLlegir més

EL CURS DE PELA ORGANITZAT PER L’AJUNTAMENT DE MUELAS DEL PAN ESGOTA LES PLACES DISPONIBLES EL SEGON DIA

23/07/2012
Muelas del Pan ha organitzat un curs sobre el suro i la pela en el marc de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup amb la col•laboració de RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i ICTA, Institut de Ciència i Tecnologia AmbieLlegir més

L’ASSOCIACIÓ DE GESTORS FORESTALS DE LES GAVARRES REPRÈN EL PROCÉS DE DOBLE CERTIFICACIÓ FORESTAL

23/07/2012
L’Associació de Gestors Forestals de les Gavarres reprèn el procés de doble certificació forestal en el marc de la campanya Gràcies a tu, impulsada per Miquel Alimentació Grup amb la col•laboració de RETECORK, Xarxa Europea de Territoris Surers, i ICTA, ILlegir més

L’ASSOCIACIÓ DE RESTAURANTS DE LLAGOSTERA ES COMPROMET AMB EL SURO

17/07/2012
Els establiments adherits a l’Associació de Restaurants de Llagostera recomanaran i donaran prioritat a les seves cartes als vins tapats amb suro, amb el recolzament de l’Ajuntament del municipi, l’Institut Català del Suro i RETECORK. Llegir més

INAUGURAT EL NOU MUSEU DEL SURO DE PALAFRUGELL

02/07/2012
L’antiga fàbrica surera modernista de Can Mario es converteix en el nou Museu del Suro de Palafrugell. Llegir més

PEFC ESPANYA ORGANITZA EL SEMINARI MOBILITZACIÓ DELS PRODUCTES DE LA DEVESA A TRAVÉS DE LA GESTIÓ ACTIVA I SOSTENIBLE.

21/06/2012
RETECORK explica el paper que juguen els territoris surers en relació a la sostenibilitat forestal i la importància de l’activitat lligada a les suredes com a recurs pel desenvolupament rural.Llegir més

ALCALÁ DE LOS GAZULES ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

18/06/2012
Alcalá de los Gazules, municipi seu del GDR Los Alcornocales, ambdós membres de RETECORK, brinda l’oportunitat de recórrer els paisatges surers d’Espanya a través de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers.Llegir més

CORKLAB A VIVEXPO 2012

15/06/2012
L’edició 2012 de Vivexpo es centra en el suro i l’eco construcció. CorkLab, per tant, és un dels seus protagonistes més esperats.Llegir més

LA DIVERSITAT DEL PAISATGE SURER A CORTES DE LA FRONTERA

12/06/2012
L’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. permet als habitants de Cortes de la Frontera i voltants recórrer els paisatges surers d’Espanya sense desplaçar-se del seu municipi. Llegir més

EL CONSORCI FORESTAL DE CATALUNYA ORGANITZA LES XXIX JORNADES TÈCNIQUES SILVÍCOLES EMILI GAROLERA

04/06/2012
RETECORK assistí el passat divendres a la jornada de treballs de regeneració en suredes cremades en el marc de les XXIX Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, organitzades pel Consorci Forestal de Catalunya.Llegir més

GRAN ACORD CONJUNT DEL SECTOR SURER EUROPEU PER A REALITZAR UNA CAMPANYA DE COMUNICACIÓ AL MERCAT ESPANYOL

31/05/2012
Representants de les associacions i institucions del suro han signat un compromís públic amb la voluntat d’unir esforços per portar a terme aquest projecte.Llegir més

CORUCHE CLAUSURA LA QUARTA EDICIÓ DE FICOR - FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

28/05/2012
Per quart any consecutiu, el municipi de Coruche clausura amb èxit FICOR – Feira Internacional da Cortiça, on la Xarxa Europea de Territoris Surers desenvolupà un paper rellevant.Llegir més

UN TAP DE SURO DE 2000 ANYS, RECUPERAT DEL FONS MARÍ, CONSERVA TOTES LES SEVES PROPIETATS

24/05/2012
L’estudi entre el Centre d’Arqueologia Subaquàtica i l’ICSURO conclou que els taps de suro han mantingut els seus components principals i que la seva estructura cel•lular s’ha conservat intacta tot i l’acció del fons marLlegir més

CORKLAB 2011, DISSENY I ARQUITECTURA AMB SURO, ES PRESENTA A LA PEDRERA DE BARCELONA

16/05/2012
La publicació CorkLab 2011 recull l’experiència de la primera formació específica dedicada al suro, dins del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA. La publicació va ser presentada ahir a La Pedrera de Barcelona.Llegir més

EL DESENVOLUPAMENT RURAL PRESENT AL VINAC 2012 A TRAVÉS D’UNA TAULA RODONA ORGANITZADA PER RETECORK

11/05/2012
La Xarxa Europea de Territoris Surers segueix apostant pel desenvolupament rural sostenible i s’alia amb el sector vitivinícola i el de l’oli. Llegir més

ÈXIT DE LA JORNADA VINS DE TRAMUNTANA

10/05/2012
El passat 7 de maig, RETECORK i l’Institut Català del Suro participaren a través d’un taller sensorial a la Jornada Vins de Tramuntana de la D.O. Empordà. Llegir més

EL DELEGAT TERRITORIAL DE LA GENERALITAT VISITA EL SECTOR SURER

09/05/2012
Eudald Casadesús s’ha reunit amb representants de l’ICSuro, AECORK i RETECORK per tal de conèixer la situació actual i les línies estratègiques de futur d’aquests organismes.Llegir més

MIQUEL ALIMENTACIÓ GRUP LLANÇA UNA CAMPANYA DE RECICLATGE DE TAPS DE SURO I APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT DE LES SUREDES

04/05/2012
L’empresa dedicada a la distribució alimentària firma un conveni de col•laboració amb RETECORK i ICTA per impulsar la campanya Gràcies a tu, la qual inclou accions al punt de venda i a suredes d’Espanya.Llegir més

COMENÇA EL CONCURS TRANSFRONTERER I INTERGENERACIONAL DE RELATS SURERS

16/04/2012
El projecte Corchacção i l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional promouen l’intercanvi de coneixements del sector surer entre generacions.Llegir més

ELS ALUMNES D’ELISAVA PRESENTEN ELS SEUS PROJECTES AMB SURO

16/04/2012
L’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona torna a apostar pel suro, i els alumnes del Màster en Disseny i Arquitectura presenten els seus projectes en el marc del CorkLab 2012.Llegir més

CORUCHE CELEBRA PER QUART ANY CONSECUTIU FICOR - FEIRA INTERNACIONAL DA CORTIÇA

12/04/2012
Per quart any consecutiu, el municipi de Coruche organitza FICOR – Feira Internacional da Cortiça. El sector surer es concentrarà del 24 al 27 de maig en aquest municipi.Llegir més

AGULLANA S’ADHEREIX A RETECORK I ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

11/04/2012
El passat mes de març, el municipi d’Agullana s’adherí a la Xarxa Europea de Territoris Surers i el 6 d’abril va inaugurar l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, en el marc de la festa de Pasqua.Llegir més

LES FESTES PATRONALS DE MUELAS DEL PAN ACULLEN L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

04/04/2012
El municipi de Muelas del Pan va inaugurar el passat 1 d’abril l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, una exposició dedicada a la diversitat i riquesa del paisatge dels territoris lligats al suro.Llegir més

TORDERA ACULL LA 35a FIRA MERCAT DEL RAM

03/04/2012
La Fira Mercat del Ram de Tordera, d’un marcat caràcter multisectorial, ha celebrat la seva 35a edició el passat cap de setmana, el 30 i 31 de març i 1 d’abril, amb més de 23.000 visitants.Llegir més

ELISAVA TORNA A APOSTAR PEL SURO

27/03/2012
L’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ELISAVA, torna a apostar pel suro, un material sostenible i ideal per al disseny industrial, l’arquitectura i l’interiorisme. El CorkLab 2012 es materialitza.Llegir més

MUELAS DEL PAN I AGULLANA INAUGUREN PROPERAMENT L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

23/03/2012
El municipi de Muelas del Pan, de la província de Zamora, inaugura el proper dia 1 d'abril l'exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. El municipi d'Agullana ho farà el proper 6 d'abril.Llegir més

EL SURO A LA 8ª FIRA GAVARRES DE CASSÀ DE LA SELVA

20/03/2012
RETECORK i l’Institut Català del Suro han estat presents a la Fira Gavarres, celebrada a Cassà de la Selva, a través d’un taller sensorial amb el que els participants es van endinsar en la interacció del tap de suro amb el vi.Llegir més

CORKLAB, LA PRIMERA FORMACIÓ ESPECÍFICA DEDICADA AL SURO, ES PRESENTA A EXTREMADURA

15/03/2012
Els membres d’ASECOR, Agrupación Sanvicenteña de Empresarios del Corcho, mostren un gran interès pels projectes desenvolupats pels estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura d’ELISAVA, Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.Llegir més

CONCEPCIÓ VERAY, DIPUTADA AL CONGRÉS PER GIRONA, VISITA EL SECTOR SURER CATALÀ

06/02/2012
El passat divendres, Concepció Veray, diputada del PPC al Congrés dels Diputats es reuneix amb representants de RETECORK i visita el sector surer català. Llegir més

EL NOU DIRECTOR D’IPROCOR VISITA EL SECTOR SURER CATALÀ

31/01/2012
El sector surer català rep la visita de Germán Puebla Ovando, nou director de l’Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal d’Extremadura (IPROCOR). La visita pretén afermar aliances i estratègies de treball conjuntes per promocionar el sector surer iLlegir més

IPROCOR S’INTEGRA A LA XARXA EUROPEA DE TERRITORIS SURERS

26/01/2012
L’Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal d’Extremadura (IPROCOR) ha firmat l’acord d’adhesió per formar part de RETECORK, la Xarxa Europea de Territoris Surers. D’aquesta manera, l’Institut CMC s’incorpora a aquesta associació per a la promoció i Llegir més

ELS TERRITORIS SURERS SURTEN REFORÇATS DESPRÉS DE LA PASSADA EDICIÓ DE FITUR

23/01/2012
Durant FITUR 2012, els territoris surers van sortir reforçats gràcies a les activitats i tallers organitzats per RETECORK a través del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER. Llegir més

RETECORK I ELS TERRITORIS SURERS A FITUR 2012

13/01/2012
RETECORK promocionarà els territoris surers a través d’activitats i tallers interactius a FITUR 2012, Fira Internacional de Turisme, en el marc de l’estand de la Xarxa Rural Nacional.Llegir més

LLAGOSTERA ÉS L’ESCENARI D’UN CURTMETRATGE SOBRE LA INTRODUCCIÓ DEL SURO AL MUNICIPI

02/01/2012
Llagostera ha estat l’escenari aquest mes de desembre del rodatge d’un curtmetratge que escenifica una llegenda local sobre la introducció del suro i la proliferació de la indústria tapera al municipi. Llegir més

EL GRUP DE COOPERACIÓ EMPRESARIAL DEL PROJECTE CORCHACÇAO CELEBRA UNA JORNADA TRANSFRONTERERA A PORTALEGRE

16/12/2011
Aquesta trobada en el marc del projecte Corchacçao pretén consolidar la integració transfronterera com a clau de l’èxit en la recerca d’oportunitats i aliances pel sector surer.Llegir més

ES CELEBRA LA PRIMERA TROBADA ANUAL DE REDECOR, LA XARXA TEMÀTICA DE L’ALZINA SURERA I EL SURO

09/12/2011
La Xarxa Temàtica de l’Alzina surera i el Suro, gestionada per Luis Gil, es materialitza a través de la seva primera trobada anual, on es va debatre sobre l’estat actual i futur del sector surer a nivell internacional. Llegir més

ELS MEMBRES DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE RETECORK ES REUNEIXEN A PALAFRUGELL

01/12/2011
El passat dilluns, 28 de novembre, la Comissió Executiva de RETECORK es va reunir a Palafrugell per discutir els objectius futurs i línies de treball de la Xarxa Europea de Territoris Surers.Llegir més

EL SURO PRESENT AL 10è ANIVERSARI DE LA REVISTA GAVARRES

19/06/2012
RETECORK i l’Institut Català del Suro desenvoluparen un taller sensorial sobre la interacció del tap de suro amb el vi en el marc del desè aniversari de la revista Gavarres, el qual es va celebrar a la plaça Independència de Girona.Llegir més

EL PARLAMENT DE CATALUNYA APROVA DONAR SUPORT A UNA CAMPANYA DE VALORITZACIÓ DEL TAP DE SURO

30/11/2011
El passat dimecres el Parlament va aprovar un seguit de resolucions de suport al sector que inclouen promocionar l’artesania amb suro, incentivar la certificació i la posada en gestió del bosc i que el vi ecològic vagi tapat amb suro.Llegir més

RETECORK, L’ESPAI DEL PEIX I L’INSTITUT CATALÀ DEL SURO S’UNEIXEN PER A LA PROMOCIÓ DELS VINS TAPATS AMB SURO

28/11/2011
Els acords presos per l’Espai del Peix han estat servir vins tapats amb suro, difondre les qualitats dels taps de suro i fomentar el seu reciclatgeLlegir més

ELS TERRITORIS SURERS A LA FIRA INTERNACIONAL DE TURISME, FITUR 2012

17/11/2011

RETECORK i els territoris surers participaran a la 32 edició de FITUR, Fira Internacional de Turisme, en el marc de l’estand de la Xarxa Rural Nacional.

Llegir més

L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS, VA A TERRES CATALANES DESPRÉS DE ROMANDRE GAIREBÉ DOS MESOS A MADRID

12/11/2011
Aquest dissabte, 12 de novembre, Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, ha estat inaugurada al Castell Medieval de Calonge, en el marc de la Festa del Vi Nou del municipi.Llegir més

CAVES RECAREDO, JULI SOLER I ÁLVARO PALACIOS PREMIATS EN LA XXI EDICIÓ DELS PREMIS GLA D’OR

10/11/2011
L’acte ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones provinents de l’Administració, empresaris surers, sector vitivinícola i empresarial i mitjans de comunicació.Llegir més

LA FESTA DEL VI NOU DE CALONGE ACULL L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

08/11/2011
RETECORK els convida a la propera inauguració de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers, que tindrà lloc el dissabte vinent, 12 de novembre, a les 12h al Castell Medieval de Calonge.Llegir més

EL DIPUTAT D’ACCIÓ TERRITORIAL I VICEPRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA VISITA EL SECTOR SURER GIRONÍ

31/10/2011
Miquel Calm, Diputat d’Acció Territorial i Vicepresident de la Diputació de Girona, i Martí Pujals, Coordinador de Medi Ambient i Territori, visiten el sector surer gironí el passat 28 d’octubre.Llegir més

EL CORKLAB ES PRESENTA EN EL MARC DE L'ASSEMBLEA D'AECORK

27/10/2011
Els membres de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya mostren un gran interès en els projectes desenvolupats pels estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura de l’Escola Superior ELISAVA.Llegir més

EL PAISATGE SURER EN PLE CENTRE DE MADRID

26/10/2011
RETECORK ha reunit a Madrid a personalitats polítiques, experts en desenvolupament rural i turisme, sumillers, experts forestals i industrials, tot això al voltant de l’exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers.Llegir més

EL CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN EMPORDÀ ORGANITZA LA JORNADA VINS DE TRAMUNTANA

25/10/2011
RETECORK i l’Institut Català del Suro participen a la Jornada Vins de Tramuntana, jornada organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà i que va tenir lloc a l’emblemàtica Casa Llotja del Mar de Barcelona.Llegir més

L’EMPORDÀ, EL PAISATGE COM ACTIU ECONÒMIC

24/10/2011
RETECORK reivindica el valor del paisatge surer i el desenvolupament sostenible de les zones rurals en el marc de les II Jornades L’Empordà, el paisatge com actiu econòmic. Llegir més

LA CONTRIBUCIÓ DE LA INDÚSTRIA SURERA EN EL DESENVOLUPAMENT INDUSTRIAL D’ESPANYA

21/10/2011
Jordi Nadal, doctor en història i expert econòmic de la indústria surera espanyola, imparteix una conferència centrada en la contribució de l’esmentada activitat en el desenvolupament industrial espanyol.Llegir més

LA SUREDA, BOSC MEDITERRANI: SINGULARITAT I POTENCIALITATS

05/10/2011
En el debat, organitzat per RETECORK, i que va tenir lloc el passat 4 d’octubre al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, s’arriba a la conclusió unànime de que la sureda i el seu producte principal és un motor de desenvolupament rural.Llegir més

IV JORNADES TÈCNIQUES DEL PARC NATURAL LOS ALCORNOCALES

04/10/2011
Del 6 al 9 d’octubre es celebren a Alcalà de los Gazules les IV Jornades Tècniques del Parc Natural Los Alcornocales.Llegir més

2º CONGRESSO MUNDIAL DO SOBREIRO E DA CORTIÇA

03/10/2011
El 2º Congrés Mundial del Suro desperta gran interès no només per la temàtica sinó per la rellevància dels ponents, els quals van atorgar internacionalitat a l’esdeveniment.Llegir més

CORCHACÇAO

28/09/2011
CORCHACÇAO és el projecte aprovat per la Comissió Europea en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-Portugual.Llegir més

RETECORK PROMOU UN ACORD A FAVOR DEL TAP DE SURO ENTRE L'ASSOCIACIÓ MADRILENYA DE SUMILLERS I EL SECTOR SURER

22/09/2011
El passat dimarts, 20 de setembre, RETECORK es va comprometre juntament amb l’Associació Madrilenya de Sumillers, el Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal i l’Institut Català del Suro a favor del tap de suro com aliat natural del vi. Llegir més

PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

16/09/2011
El proper dimarts 20 de setembre, a les 19.30 hores, s'inaugura l'exposició fotogràfica Paisatge Surer. Mediterrani. Divers al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.Llegir més

EL PROPER 18 DE SETEMBRE RETECORK PARTICIPA A LA FIRA LLAGOSTERA GIRA EL CONSUM, ORGANITZADA PER L’ÀREA DE MEDI AMBIENT DE L’AJUNTAMENT DE LLAGOSTERA.

15/09/2011
Llagostera gira el consum es nodreix de les diferents opcions de consum que existeixen tant de productes com de serveis que segueixen un criteri de sostenibilitat ambiental, social i econòmic.Llegir més

CORKLANDTOUR. Cork, Landscape and Tourism

08/08/2011
CORKLANDTOUR és la nova aposta de RETECORK, projecte presentat a la Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea.Llegir més

CORK_LAB 2011

01/07/2011
Els estudiants del Màster en Disseny i Arquitectura presenten els seus projectes.Llegir més

LA DIVERSITAT DEL PAISATGE SURER EN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA EMMARCADA DINS EL PROJECTE PILOT TERRITORIS SURERS

20/06/2011
A través del projecte pilot Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i el FEADER, RETECORK ha plasmat la riquesa i diversitat paisatgística dels territoris que gaudeixen de sureda a Espanya.Llegir més

EURODIPUTATS EUROPEUS ES REUNEIXEN A PORTUGAL PER CONÈIXER EL SECTOR SURER

30/05/2011
La trobada s’ha produït amb els Eurodiputats responsables de polítiques ambientals i va tenir com a objectiu definir el paper del suro a la nova Política Agrària Europea.Llegir més

RETECORK DESENVOLUPA LA PRIMERA FORMACIÓ ESPECÍFICA DEDICADA AL SURO DINS DEL MÀSTER DE DISSENY I ARQUITECTURA DE L’ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY ELISAVA.

18/05/2011
RETECORK, juntament amb l’Escola Superior ELISAVA, desenvolupa la primera formació específica dedicada al suro dins del Màster de Disseny i Arquitectura amb la que es pretén que futurs prescriptors coneixin el material i les seves potencialitats per a altLlegir més

LA ASOCIACIÓN DE LA SUMILLERÍA EXTREMEÑA ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO

06/04/2011
ASUMEX-Asociación de Sumillería Extremeña, es compromet a recomendar la utilització del tap de suro y es posiciona a favor d'aquest com millor sistema de taponament a nivell qualitatiu, funcional y medi ambiental.Llegir més

RETECORK I ASECOR EN EL 12º SALÓN DEL VINO Y LA ACEITUNA D' EXTREMADURA

04/04/2011
La Xarxa Europea de Territoris Surers i la Agrupación Sanvicenteña de Empresarios del Corcho uneixen esforços per a la promoció del suro en el 12º Salón del Vino y la Aceituna d' Extremadura Llegir més

RETECORK I RECEVIN UNEIXEN FORCES PER A LA PROMOCIÓ CONJUNTA DELS TERRITORIS SURERS I LES CIUTATS DEL VI

12/03/2011
La Xarxa Europea de Territoris Surers i la Xarxa Europea de les Ciutats del Vi troben en aquests dos productes, suro i vi, la punta de llança per a la promoció dels seus territoris.Llegir més

DIFERENTS ENTITATS ES COMPROMETEN AMB EL RECICLATGE DE TAPS DE SURO I ELS VALORS AMBIENTALS QUE COMPORTA AQUEST MATERIAL

08/03/2011
RETECORK, l'Institut Català del Suro, CORK 2000 i l'Associació Andi es comprometen amb la promoció del suro, els valors ambientals que comporta i el reciclatge de taps de suro.Llegir més

L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE SUMILLERS ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO I REAFIRMA LA SEVA CONTRIBUCIÓ ENOLÒGICA

24/02/2011
L'Associació Catalan de Sumillers es compromet, en l'exercici de la seva professió, a recomanar, aconsellar i informar al consumidor del caràcter sostenible del tap de suro i la seva contribució enològica.Llegir més

LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN EMPORDÀ ES COMPROMET AMB EL TAP DE SURO

24/02/2011
La Consell Regulador de la D.O. Empordà es compromet a recomanar la utilització del tap de suro i es posiciona a favor d'aquest com a millor sistema de tapament a nivell qualitatiu, funcional i medi ambiental.Llegir més

RECICORK, RECICLATGE NATURAL AL FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA 2011

24/02/2011
RETECORK impulsa durant les jornades del Fòrum Gastronòmic Girona 2011 la campanya de reciclatge de taps de suro sota el títol RECICORK, reciclatge natural.Llegir més

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ PAISATGE SURER. MEDITERRANI. DIVERS.

22/09/2011
Paisatge Surer. Mediterrani. Divers. s’inaugura a Madrid amb més de 90 convidats i assistents.Llegir més

RETECORK PARTICIPA A LA FIRA ECO-SÍ PROMOCIONANT EL SURO COM A MATERIAL SOSTENIBLE I DE QUALITAT

22/11/2010
Del 19 al 21 de novembre de 2010, RETECORK va participar a la Fira ECO-SÍ donant difusió al caràcter sostenible del suro en totes les seves aplicacions.Llegir més

EL PROJECTE TERRITORIS SURERS DE RETECORK HA ESTAT SELECCIONAT COM UN DELS PROJECTES PILOT DE LA XARXA RURAL NACIONAL DEL MINISTERI DE MEDI AMBIENT I MEDI RURAL I MARÍ

01/10/2010

El projecte Territoris Surers ha estat escollit com un dels 29 projectes pilot a la convocatòria de la Xarxa Rural Nacional de l'any 2010.

Llegir més